Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FOTO | Noi reacţii din partea presei internaţională după triumful Argentinei la Cupa Mondială: "Nu-l mai comparaţi cu Diego, lumea îi aparţine lui Messi acum!"

FOTO | Noi reacţii din partea presei internaţională după triumful Argentinei la Cupa Mondială: "Nu-l mai comparaţi cu Diego, lumea îi aparţine lui Messi acum!"

Cupa Mondială

Comentarii

A doua zi după încoronarea Argentinei în finala Cupei Mondiale, presa internaţională îl elogiază pe Lionel Messi, în timp ce presa franceză scrie despre parcursul excepţional al Les Bleus.

Mundo Deportivo, cotidianul sportiv catalan, a titrat: "Lumea îi aparţine lui Messi". Apoi a adăugat: "Lio, argentinianul, care a fost mereu comparat cu Maradona când şi-a dorit doar steaua de campion mondial. O are deja. Nu-l mai comparaţi cu Diego, lumea îi aparţine lui Messi acum. Şi a dovedit singur acest lucru".

Şi cotidianul Marca, pro-Real Madrid, i-a adus un omagiu lui Leo Messi: "A readus Argentinei bucuria şi mândria pe care le-a mai trăit în urmă cu mai bine de 30 de ani, cu Diego Armando Maradona în fruntea Albiceleste. Şi-a găsit la Doha locul său în lume pentru a închide legenda perfectă".

Nici cotidianul madrilen As nu s-a zgârcit cu superlativele despre geniul argentinian: "Cupa Mondială din Qatar a fost Cupa Mondială a lui Messi. În unanimitate, figura argentinianului este pentru totdeauna gravată în istoria fotbalului. Recunoaşterea la nivel mondial a carierei sale, încoronată strălucit împotriva Franţei în finală, îl face drept cel mai bun din toate timpurile în ceea ce priveşte titlurile. Nu i-a scăpat niciun turneu major de club sau echipă naţională".

Şi The Guardian îl omagiază pe Messi: "A fost o consacrare, cu conotaţii spirituale destul de potrivite. Lionel Messi nu l-a imitat doar pe zeul fotbalului argentinian Diego Maradona pentru a conduce naţiunea la gloria Cupei Mondiale; a umplut în cele din urmă golul arzător de pe CV-ul său, câştigând singurul titlu care i-a scăpat. În acest proces, el şi-a acoperit cu aur pretenţia de a fi recunoscut drept cel mai mare jucător al tuturor timpurilor".

Elogioasă cu privire la  „cel mai bun jucător al tuturor timpurilor”, presa franceză a salutat un turneu grandios făcut de Franţa. Le Parisien a titrat „Mândri de jucătorii noştri”, La Voix du Nord a lăudat parcursul francez cu un „Totuşi, mulţumim”.

Cu o singură voce, presa regională a lăudat parcursul lui Kylian Mbappé, „istoric”. La Nouvelle République a titrat: „Kylian Mbappé nu a fost de ajuns”. Charente Libre i-a scos în evidenţă pe Messi şi Mbappé: „În legendă”. Liberation a rezumat în cele din urmă gândul comun: „LEGENDARI”, cu o fotografie în care apar Messi şi Mbappé. Prezentul şi viitorul.

Afla mai multe despre: cupa mondialaleo messiargentinafotopresa 

viewscnt
Articole similare