Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FOTO | Sandra Izbaşa a ajuns în manualul de limba română! ”Wow, nu-mi vine să cred” | EXCLUSIV

FOTO | Sandra Izbaşa a ajuns în manualul de limba română! ”Wow, nu-mi vine să cred” | EXCLUSIVgalerie foto

Gimnastică

Comentarii

Fosta mare gimnastă română Sandra Izbaşa (33 de ani) a ajuns subiect de analiză literară şi gramaticală în manualele de limba română.

Mai exact, în manualul de limba română pentru clasele 5-8 ”Testează-ţi cunoştinţe”, publicat de Mihaela Georgescu şi Nicoleta Ionescu, a fost inclus un text spre analiză, ce o are drept subiect pe Sandra Izbaşa şi isprava ei din finala probei de sărituri, de la Jocurile Olimpice de la Londra 2012, când sportiva pe atunci de 22 de ani a cucerit medalia de aur.

Textul a fost ”decupat” dintr-un articol redactat de către Daniel Conţescu, în ”Evenimentul Zilei”, în acel moment.

Sandra Izbaşa, surprinsă şi mândră de această alegere

Fosta gimnastă a primit vestea cu foarte multă bucurie şi mândrie. Astfel, tot mai mulţi copii vor afla despre (şi vor analiza) una dintre marile sale performanţe ale sale. 

A fost cea de-a 300-a medalie de aur câştigată de România la Jocurile Olimpice, şi, totodată, cea de-a doua obţinută de Sandra Izbaşa în carieră, după cea de la sol, din 2008.

Wow, nu-mi vine să cred. E un lucru minunat că se poate citi despre noi. Despre performanţele noastre şi într-un astfel de manual de limbă şi literatură română.

Sunt emoţionată şi totodată încântată că cei mici pot afla şi prin acest mod de performanţele pe care noi le-am realizat la Jocurile Olimpice”, a declarat Sandra Izbaşa, pentru Orange Sport.                                                                                                             

Cine este Sandra Izbaşa?

Sandra Izbaşa s-a născut pe 18 iunie 1990 la Bucureşti şi este una dintre cele mai mari gimnaste din istoria României.

Sandra se poate lăuda cu patru medalii olimpice: două de aur (sărituri 2012, sol 2008), două de bronz (pe echipe, în 2008 şi 2012), plus trei medalii la mondiale: argint (bârnă 2006) şi două de bronz (individual 2006, echipe 2007), dar şi 12 medalii europene: şapte de aur (sol 2006, echipe şi sol 2008, sol şi sărituri 2011, sărituri şi echipe 2012), patru de argint (bârnă 2008, echipe 2006, individual compus şi bârnă 2007) şi una de bronz (bârnă 2006).

Material de: Răzvan Ionaşcu

 Galerie foto

Afla mai multe despre: sandra izbasa 

viewscnt
Articole similare