Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FOTO | Transfer de senzaţie! Bianca Bustamante este noul pilot al celor de la McLaren

FOTO | Transfer de senzaţie! Bianca Bustamante este noul pilot al celor de la McLaren

Formula 1

Comentarii

McLaren a angajat-o pe filipineza Bianca Bustamante, care a devenit astfel prima femeie din programul său de dezvoltare a piloţilor, a anunţat echipa de Formula 1, citată de DPA.

Bianca Bustamante a debutat în curse în 2022, în competiţia feminină W Series, iar în acest an a luat startul în competiţia inaugurală feminină F1 Academy cu echipa Prema Racing, obţinând două victorii şi două clasări pe podium.

  • Filipineza ocupă locul şapte în clasamentul F1 Academy, înaintea ultimelor două curse de la Austin (21, 22 octombrie).

Bianca Bustamante, la McLaren

Din 2024, Bustamante, 18 ani, va reprezenta McLaren pe grila de start a F1 Academy.

Directorul echipei McLaren, Andrea Stella, a declarat: ''Echipa este încântată de faptul că Bianca ni se alătură şi pentru implicarea în F1 Academy. Este un principiu de bază al nostru să fim o echipă diversă şi incluzivă, aşadar suntem încântaţi să fim atât de implicaţi în activitatea Formulei 1 în ceea ce priveşte subiectul important de îmbunătăţire a diversităţii de gen în sportul cu motor''.

F1 Academy este un campionat feminin, care în acest sezon a strâns la start 15 concurente care se întrec în 21 de curse, şi oferă şansa de a progresa la niveluri superioare de competiţie.

Anul viitor, toate cele zece echipe angrenate în F1 vor avea câte o femeie pilot şi câte un monopost înscris în F1 Academy.

Agerpres

Afla mai multe despre: bianca bustamanteformula 1mclarenw series 

viewscnt
Articole similare