Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Francezii au scris despre „Fenomenul Moruţan” înainte de meciul direct dintre Galatasaray - Olympique: ”Un jucător promiţător!”

Francezii au scris despre „Fenomenul Moruţan” înainte de meciul direct dintre Galatasaray - Olympique: ”Un jucător promiţător!”
Comentarii

Olimpiu Moruţan (22 de ani) este anunţat titular în meciul Galatasaray - Olympique Marseille, care se va disputa, azi pe Stade Velodrome, de la ora 22:00, în grupa E din Europa League.

Jurnaliştii francezi de la Foot Mercato au doar cuvinte de laudă la adresa mijlocaşului român. Moruţan a marcat primul gol în tricoul lui Galatasaray contra lui Goztepe, scor 2-1. 

Francezii au vorbit şi despre celălalt român din lotul lui Galatasaray: Alexandru Cicâldău.

"Cotat la 70 de milioane de euro, în urmă cu trei ani, de Gigi Becali, excentricul patron al lui FCSB, mijlocaşul de 22 de ani a ajuns în această vară la Galatasaray pentru 3,5 milioane de euro. Totuşi, nu e vorba de o coborâre a nivelului său de joc, ba din contră.

În doar şase meciuri, a devenit un jucător foarte important în echipa lui Fatih Terim, reuşind un gol şi o pasă decisivă. În ultimul meci, cel cu Goztepe, a marcat şi a confirmat încă o dată prestaţiile bune de până acum. După meci, antrenorul Fatih Terim nu a ezitat să sublinieze importanţa jucătorului român.

Un decar clasic, care joacă ca inter dreapta sau ca extremă dreapta în sistem 4-2-3-1. Un rol nou, care îl face să aibă nevoie de timp de adaptare, însă ultimele lui evoluţii provoacă optimism. Cu excepţia victoriei contra lui Lazio, 1-0, Galatasaray a avut două egaluri şi două înfrângeri în ultimele cinci jocuri. Echipa a arătat probleme în ceea ce priveşte creativitatea, iar acestea pot fi rezolvate de Olimpiu Moruţan.

Fenomenul Moruţan, dar nu numai. Tânărul român nu este singurul jucător promiţător din echipă. Conaţionalul său, Alexandru Cicâldău, nu trebuie ignorat nici el. Este cel care asigură echilibrul la mijlocul terenului şi este un element de siguranţă în echipa lui Galatasaray", a scris sursa citată, în ziua meciului OM - Galatasaray.

Moruţan are şase meciuri în toate competiţiile acestui sezon pentru Galata, timp în care a marcat un gol şi a livrat o pasă de gol, iar Cicâldău şi-a trecut în cont şapte partide, două goluri şi un assist.

LIVE | Românii în Europa League şi Conference League. Ianis Hagi joacă de la 19:45. Cicâldău, Moruţan şi Stanciu intră în scenă la ora 22:00

Afla mai multe despre: olimpiu morutangalatasaray 

viewscnt
Articole similare