Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Franţa a câştigat en fanfare trofeul Six Narions. Gazdele au realizat din nou Marele Şlem!

Franţa a câştigat en fanfare trofeul Six Narions. Gazdele au realizat din nou Marele Şlem!

Rugby

Comentarii

În ultima etapă la Paris pe celebrul Stade de France, ((sub privirile lui Dumitrel, Mate si compania)) , cocoşii galici au învins Anglia. Gael Fickou a deschis balul pentru gazde cu un eseu spectaculos.

Francezii au mai marcat alte două eseuri prin Cros şi Dupont. Reuşita acestuia din urmă a risipit emoţiile. Franţa a învins Anglia cu 25 la 13 şi a realizat Marele Şlem adică cinci victorii din 5 în Six Nations. Ultima oară s-a întâmplat în urmă cu 12 ani şi atunci performanţa a fost tot a cocoşilor. 

Irlanda s-a consolat cu trofeul Tripla Coroană, după ce a reuşit să treacă lejer de Scoţia cu 26 la 5. La Dublin gazdele au punctat prima oară în minutul 18 prin puştiul Sheehan, care a reuşit prima încercare.

Cian Healy a făcut 12 la 0 câteva minute mai târziu. Singurele puncte ale scoţienilor au venit la încercarea lui Pierre Schoeman, care a stabilit scorul pauzei, 14 la 5. În a doua parte gazdele au mai avut două eseuri prin Josh vad der Flier şi Connor Murray. Irlanda a primit trofeul Tripla Coroană, care răsplăteşte cea mai bună naţională britanică din turneu, pentru a douăsprezecea oară.

Italia a furnizat surpriza turneului în această ediţie de Six Nations. Squadra azzurra a bifat prima victorie după o serie 36 de înfrângeri consecutive. Ultima oară italienii câştigaseră în 2015 în Scoţia. Acum minunea s-a produs dramatic la Cardiff în faţa deţinătorarei trofeului Ţara Galilor, la ultima fază a meciului. Capuazzo a făcut o cursă senzaţională, finalizată cu eseu de Padovani. Garbisi a îndepinit o simplă formalitate şi italienii au terminat partida în lacrimi de bucurie.

Afla mai multe despre: six nationsrugbyfranta 

viewscnt
Articole similare