Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FRF a dat verdictul final în ”cazul Hanca şi Vînă”, fotbalişti care solicitau daune de milioane de euro Universităţii Craiova

FRF a dat verdictul final în ”cazul Hanca şi Vînă”, fotbalişti care solicitau daune de milioane de euro Universităţii Craiova

Fotbal

Comentarii

Comisia de Recurs a Federaţiei Române de Fotbal a oferit verdictul final în cazul celor doi jucători de la Universitatea Craiova, Sergiu Hanca (31 de ani) şi Ionuţ Vînă (28 de ani), care le solicitau oltenilor daune de milioane de euro.

Cei doi au reclamat clubul la comisii deoarece au fost suspendaţi provizoriu din programul echipei, în perioada în care echipa era pregătită de Mirel Rădoi.

Iniţial, cazul a ajuns la Camera Naţională pentru Soluţionarea Litigiilor, acolo unde cererea celor doi jucători fost respinsă.

Nemulţumiţi de răspunsul primit, fotbaliştii au făcut recurs, însă răspunsul este acelaşi: cererile lor sunt nefondate.

  • Sergiu Hanca solicitase daune de două milioane de euro, în timp ce Ionuţ Vînă ceruse banii pe care i-ar fi primit până la finalizarea contractului cu formaţia din Bănie - aproximativ 300.000 de euro.

Întrunită joi, 13 aprilie 2023, Comisia de Recurs din cadrul FRF a luat următoarele hotărâri:

HANCA SERGIU CĂTĂLIN vs. U CRAIOVA 1948 CLUB SPORTIV SA – Încetare raporturi contractuale şi pretenţii financiare – CU MAJORITATE: Respinge recursurile formulate de părţi ca nefondate. Definitivă şi executorie pe plan intern. Hotărârea poate fi atacată la TAS în termen de 21 zile de la comunicare. Pronunţată la data de 13.04.2023 în şedinţă nepublică, la sediul LPF. OPINIE SEPARATĂ: Admite recursul formulat de jucătorul Hanca Sergiu Cătălin. Respinge recursul formulat de U Craiova 1948 Club Sportiv SA.

VÎNĂ IONUŢ DANIEL vs. U CRAIOVA 1948 CLUB SPORTIV SA – Încetare raporturi contractuale şi pretenţii financiare – CU MAJORITATE: Respinge recursurile formulate de părţi ca nefondate. Definitivă şi executorie pe plan intern. Hotărârea poate fi atacată la TAS în termen de 21 zile de la comunicare. Pronunţată la data de 13.04.2023 în şedinţă nepublică, la sediul LPF. OPINIE SEPARATĂ: Admite recursul formulat de jucătorul Vînă Ionuţ Daniel. Respinge recursul formulat de U Craiova 1948 Club Sportiv SA”, a anunţat Liga Profesionistă de Fotbal pe site-ul oficial al forului.

Aşadar, Sergiu Hanca şi Ionuţ Vînă au pierdut procesul cu Universitatea Craiova pe teritoriul României şi nu le rămâne decât să se adreseze instanţelor europene, în termen de 21 de zile. Mai exact, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (Elveţia).

Afla mai multe despre: sergiu hancaionut vinafrftas 

viewscnt
Articole similare