Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FRF, prima reacţie după ce România nu va juca meciuri împotriva naţionalelor de juniori ale Rusiei | EXCLUSIV

FRF, prima reacţie după ce România nu va juca meciuri împotriva naţionalelor de juniori ale Rusiei | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

FRF a decis, în urma comunicatului UEFA legat de reintegrarea Rusiei în fotbalul european la nivel de juniori, să refuze disputarea partidelor împotriva echipelor naţionale U17 (masculin şi feminin) ale Rusiei.

România nu va juca meciuri împotriva naţionalelor de juniori ale Rusiei. Prima reacţie din partea FRF | EXCLUSIV

FRF refuză să dispute partide oficiale sau amicale împotriva naţionalelor U17 ale Rusiei, la masculin sau la feminin. Decizia vine în urma şedinţei Comitetului Executiv care a avut loc vineri. 

Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF Răzvan Burleanu, a venit cu lămuriri după decizia FRF. 

”Asta cred că a fost explicaţia, s-a legat de faptul că cei de la U17, nu ar trebui să sufere din cauza a ce fac cei mari. De asta s-a propus, să nu le iei dreptul ăsta. Comitetul UEFA a votat, Burleanu face parte din comitetul acesta, a votat. Din ce am înţeles mi se pare o problemă, meciurile lor dacă se dispută se dispută pe teren neutru, doar că cu spectatori şi mie mi-e teama să nu-i expui pe acei copii, să fie prinşi la mijloc.

Să aibă o poziţie fermă împotriva războiului şi ei să fie prinşi la mijloc, asta zic. A fost prezentat cazul şi s-a votat. Au venti cu argumente PRO şi contra. În urma dezbaterii a ieşit această decizie”, a declarat Andrei Vochin la Orange Sport. 

FRF refuză disputarea partidelor cu Rusia

"Referitor la decizia Comitetului Executiv UEFA din data de 26 septembrie, 2023, privitoare la participarea echipelor naţionale U17 ale Federaţiei Ruse, administraţia FRF face următoarele precizări:

Federaţia Română de Fotbal înţelege argumentele invocate de Comitetul Executiv UEFA şi este de acord că, sub nicio formă, copiii nu ar trebui să sufere din cauza acţiunilor nesăbuite ale autorităţilor unui stat.

În acelaşi timp FRF consideră că fotbalul şi sportul, în general, nu pot fi rupte de valorile juridice, instituţionale şi economice care au transformat Europa într-un spaţiu al păcii, al libertăţii şi al prosperităţii economice.

În consecinţă, FRF consideră că trebuie să fie solidară cu spiritul sancţiunilor afirmate de instituţiile europene şi naţionale şi nu va disputa nicio partidă oficială sau amicală cu selecţionate ale Federaţiei Ruse.

FRF aşteaptă finalizarea procedurilor pentru implementarea acestei decizii a Comitetului Executiv UEFA, având convingerea că regulamentul competiţiei va respecta poziţia fiecărei federaţii naţionale." au fost declaraţiile publicate de FRF pe propriul site oficial.

Afla mai multe despre: andrei vochinfrfrusia,  

viewscnt
Articole similare