Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gabriela Firea a intervenit în scandalul iscat de maghiari. Ministrul Familiei, reacţie fermă în privinţa afişării steagului "Ungariei Mari" la meciurile organizate de UEFA

Gabriela Firea a intervenit în scandalul iscat de maghiari. Ministrul Familiei, reacţie fermă în privinţa afişării steagului "Ungariei Mari" la meciurile organizate de UEFA
Comentarii

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a salutat decizia UEFA de a respinge solicitarea Federaţiei Maghiare de Fotbal ca la meciuri să apară steagul Ungariei Mari.

„Salut decizia UEFA de a respinge solicitarea Federaţiei Maghiare de Fotbal ca la meciuri să apară steagul Ungariei Mari. E de apreciat şi reacţia rapidă a Federaţiei Române de Fotbal, membră a UEFA, care se împotriveşte total afişării unor simboluri care pot duce la violenţe pe stadioane. Steagul Ungariei Mari, care include o parte a României, este un simbol revizionist şi nu are ce căuta pe stadioane, la meciurile organizate la nivel european. Este doar un potenţial motiv de incitare la ură şi violenţă”, a scris Gabriela Firea, miercuri, pe Facebook.

Ea a mai spus că „politica, în special dacă poate scinda popoarele între ele, nu are ce căuta în sport”.

„În fotbal, ca în toate celelalte competiţii, e nevoie de fairplay, adică respect faţă de adversar şi de ţara din care el provine”, a completat ministrul Familiei.

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a precizat, într-un comunicat postat miercuri, pe site-ul oficial, că UEFA nu a autorizat şi nu va autoriza afişarea simbolurilor menţionate de Federaţia Maghiară de Fotbal la meciurile organizate la nivel european. Reacţia vine după ce federaţia maghiară a anunţat că UEFA şi FARE ar fi fost de acord ca la meciurile echipei naţionale să poată fi afişate bannere reprezentând Ungaria istorică.

Afla mai multe despre: gabriela firea 

viewscnt
Articole similare