Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gareth Bale, decorat cu un ordin al Imperiului Britanic

Gareth Bale, decorat cu un ordin al Imperiului Britanic

Real Madrid

Comentarii

Gareth Bale (Real Madrid), de cinci ori câştigător al Ligii Campionilor, a fost onorat ca Membru al Ordinului Imperiului Britanic (MBE) de către Regina Elizabeth a II-a, pentru contribuţia economică adusă în timpul pandemiei de coronavirus, transmite EFE.

Bale, jucător nefolosit, sâmbătă, la finala Ligii Campionilor câştigată de Real Madrid contra lui Liverpool (1-0), a donat peste un milion de euro spitalelor din Ţara Galilor şi din Spania în prima etapă a pandemiei de coronavirus şi s-a implicat în alte acţiuni caritabile din ţara lui.

Această distincţie îi recompensează pe cei care au adus o contribuţie semnificativă Regatului Unit şi în lista de premii acordate în acest an, pe lângă Bale se află şi fostul fotbalist Rio Ferdinand, legenda lui Manchester United şi a naţionalei engleze, şi James Milner, în prezent la Liverpool.

Bale, primul jucător britanic care a câştigat de cinci ori Liga Campionilor, şi-a luat rămas bun miercuri de la Real Madrid, unde a fost transferat în 2013 de la Tottenham Hotspur în schimbul a 100 de milioane de euro.

Atacantul galez se pregăteşte acum pentru finala de duminică a barajului de calificare la CM 2022, contra Ucrainei la Cardiff. Ţara Galilor nu s-a mai calificat la un Mondial din 1958.

Afla mai multe despre: bale 

viewscnt
Articole similare