Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gary Lineker şi conducerea BBC au ajuns la o înţelegere. Fostul internaţional englez revine în emisie în acest weekend

Gary Lineker şi conducerea BBC au ajuns la o înţelegere. Fostul internaţional englez revine în emisie în acest weekend

Diverse

Comentarii

Gary Lineker şi conducerea BBC au ajuns la o înţelegere, iar fostul atacant englez va reveni din nou la emisiunea Meciul Zilei, după perturbarea programelor BBC Sport în weekend.

Directorul general Tim Davie a declarat: „Gary este o parte valoroasă a BBC şi ştiu cât de mult înseamnă BBC pentru Gary şi aştept cu nerăbdare să ne prezinte emisiunea în weekendul care vine”.

Davie anunţă, de asemenea, că BBC va lansa o revizuire a liniilor directoare privind utilizarea reţelelor de socializare.

„Mă bucur că am ajuns la un consens. Aştept cu nerăbdare să revin în emisie”, a spus Lineker.

Programul „Meciul zilei” a fost difuzat sâmbătă timp de doar 20 de minute, fără comentarii sau analize din partea prezentatorilor, iar ediţia de duminică după un format similar a fost, de asemenea, redusă la 15 minute.

Săptămâna trecută, vorbind despre Legea privin migraţia ilegală, Lineker a numit-o ”o politică extraordinar de crudă faţă de cei mai vulnerabili oameni, într-un limbaj care nu este diferit de cel folosit de Germania în anii 30”.

Suspendarea lui, vineri, a generat o dezbatere mai largă asupra imparţialităţii BBC, politicii de azil a Guvernului şi poziţia şefului postului Richard Sharp.

Totodată, ea a dus la o zi de agitaţie fără precent pentru secţia de sport a BBC, iar unii dintre angajaţi, între care unele dintre cele mai recognoscibile feţe şi voce asociate cu fotbalul, au încetat munca.

Mai mulţi comentatori şi prezentatori s-au solidarizat cu Lineker şi au refuzat să-şi realizeze emisiunile

După ce BBC l-a retras pe Gary Lineker de la prezentarea emisiunea Meciul Zilei (Match of the Day - MOTD), mai mulţi comentatori şi realizatori s-au solidarizat cu fostul internaţional englez.

Astfel, fosta jucătoare de la Arsenal, Alex Scott, care prezenta programul Football Focus, s-a retas cu doar câteva ore înainte de difuzarea acestuia.

„Am luat aseară decizia şi, deşi îmi iubesc emisiunea şi am avut o săptămână incredibilă câştigând un premiu pentru Football Focus, nu mi se pare corect să intru în emisie astăzi. Sper să mă întorc săptămna viitoare”, a spus Scott, care realizează emisiunea din 2021.

Kelly Sommers, care ar fi trebuit s-o înlocuiască pe Scott, a refuzat de asemenea să prezinte emisiunea.

Nici Jason Mohammad, care prezintă o altă emisiune de fotbal BBC, Final Score, a spus că nu va fi prezent în emisie.

Comentatorii MOTD Steve Wilson, Conor McNamara, Robyn Cowen şi Steven Wyeth au spus că „nu cred că ar fi potrivit să participe la emisiune” sâmbătă.

Afla mai multe despre: gary lineker 

viewscnt
Articole similare