Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gianni Infantino doreşte ca fiecare ţară din lume să aibă un stadion cu numele lui Pele: ”Vom cere celor 211 federaţii afiliate!”

Gianni Infantino doreşte ca fiecare ţară din lume să aibă un stadion cu numele lui Pele: ”Vom cere celor 211 federaţii afiliate!”
Comentarii

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a anunţat luni că îşi doreşte ca, în amintirea lui Pele, fiecare din ţările afiliate la FIFA să denumească un stadion după marele dispărut.

Sosit în Brazilia pentru a asista la ceremonia de înmormântare a lui Pele, Gianni Infantino a fost prezent la catafalcul legendarului fotbalist de la stadionul Vila Belmiro.

”Pele este etern, iar FIFA îi va aduce un omagiu Regelui! Am cerut tuturor federaţiilor din lume să se ţină un moment de reculegere în memoria lui, înaintea meciurilor.

Şi pot să spun acum că le vom cere celor 211 federaţii afiliate să redenumească un stadion, în memoria lui Pele. În fiecare ţară trebuie să existe un stadion cu numele lui. Generaţiile viitoare trebuie să îşi amintească de Pele!”, a spus Infantino.

Pele, fotbalistul intrat în istorie

Atacantul brazilian a evoluat pentru două echipe în cariera sa, Santos şi NY Cosmos, între 1956 şi 1978, când şi-a încheiat cariera, cu trei Cupe Mondiale cucerite cu Brazilia şi şase campionate câştigate în Brazilia. 

Conform FIFA, Pele a marcat 77 de goluri în 92 de selecţii la naţionala Braziliei, între anii 1957 şi 1971.

Însă federaţia braziliană de fotbal oferă alte cifre despre Pele, câştigător al Cupei Mondiale. 

Deşi FIFA recunoaşte doar 757 dintre golurile marcate de Pele, legendarul brazilian şi Guinness Book susţin că borna este de 1.279 de goluri marcate, diferenţa fiind făcută de meciuri amicale şi demonstrative, care nu sunt luate în considerare de FIFA. 

O discrepanţă este şi în privinţa golurilor marcate de Pele pentru naţionala Braziliei. 

Deşi FIFA recunoaşte 77 de goluri în cele 92 de meciuri, federaţia braziliană de fotbal susţine că Pele a marcat de 95 de ori în 113 apariţii pentru naţională. 

Afla mai multe despre: pele-infantino-fifa 

viewscnt
Articole similare