Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Giannis Antetokounmpo a fost desemnat cel mai valoros jucător din NBA, în sezonul trecut. Este a doua distincţie consecutivă primită de baschetbalistul grec

Giannis Antetokounmpo a fost desemnat cel mai valoros jucător din NBA, în sezonul trecut. Este a doua distincţie consecutivă primită de baschetbalistul grec

Baschet

Comentarii

Baschetbalistul grec de origine nigeriană Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks) a fost desemnat cel mai valoros jucător al sezonului (MVP) în campionatul profesionist nord-american (NBA), pentru al doilea an consecutiv, informează AFP.

La 25 de ani, Antetokounmpo a devenit al treilea jucător istorie desemnat MVP şi cel mai bun apărător în cursul aceluiaşi sezon, după Michael Jordan (1988) şi Hakeem Olajuwon (1994).

Autorul a 962 de puncte pe parcursul ediţiei 2019-2020 a NBA, Giannis Antetokounmpo i-a avut drept principali contracandidaţi pentru acest titlu pe LeBron James (Los Angeles Lakers), desemnat deja Most Valuable Player în 2009, 2010, 2012 şi 2023, şi pe James Harden (Houston Rockets), onorat la rândul său în 2018.

LeBron James (753 puncte) şi  James Harden (367 puncte) s-au clasat pe locurile 2, respectiv 3 în cadrul votului jurnaliştilor, urmaţi de slovenul Luka Doncic (Dallas Mvericks). Anul trecut, Giannis a devenit al doilea jucător european, după germanul Dirk Nowitzki (Dallas), în 2007, care a primit prestigiosul trofeu Maurice Podoloff.

El este, de asemenea, al doilea baschetbalist din afara Statelor Unite desemnat MVP-ul sezonului doi ani la rând, după canadianul Steve Nash (2005, 2006). Anteokounmpo se alătură, totodată, legendarului Karem Abdul-Jabbar. singurul jucător de la Milwaukee Bucks desemnat MVP două sezoane consecutive, în 1971 şi 1972.

Însă, spre deosebire de gloriosul său înaintaş, "The Greek Freak" ("Fenomenul grec") nu a condus-o încă pe Bucks către al doilea titlu de campioană a NBA din istoria sa, după cel cucerit în 1971, gruparea din Wisconsin oprindu-se anul acesta în semifinalele Conferinţei de Est.

Afla mai multe despre: baschet 

viewscnt
Articole similare