Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gică Hagi e fericit, dar trage un semnal de alarmă: ”Trebuie să ne pregătim de pasul următor! Greul abia acum începe” | EXCLUSIV

Gică Hagi e fericit, dar trage un semnal de alarmă: ”Trebuie să ne pregătim de pasul următor! Greul abia acum începe” | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

Gică Hagi (58 de ani) se bucură sincer de calificarea echipei naţionale a României la EURO 2024, însă trage un semnal de alarmă.

Gheorghe Hagi a trăit cu sufletul la gură partida de la Felcsut, în care România învins Israelul, scor 2-1, iar fiul său, Ianis, a marcat golul victoriei.

Gică Hagi: ”Echipa are un potenţial foarte mare”

”Regele” consideră că echipa naţională a României are un potenţial mult mai mare decât ce a arătat până acum, iar jucătorii ar trebui să conştientizeze că, de fapt, greul abia acum începe.

Hagi îi avertizează pe jucătorii tricolori că trebuie să-şi ridice serios nivelul de joc până la vară, deoarece acolo vor fi prezenţi cei mai valoroşi jucători din Europa şi au obligaţia de a le ţine piept.

Da, important e că ne-am caificat. Suntem pe scena care trebuie, suntem din nou acolo. Cred că România toată e fericită. Toţi cei care au muncit, jucători, staff.

România nu era într-un moment foarte bun, dar avea nevoie de acest succes. Suntem toţi de acord că succesul aduce încredere, emulaţie.

Eu mă bucur de Ianis pentru că a trecut printr-un an foarte greu. Să revii după 12 luni de accidentări...A muncit foarte mult. Cred că e pe drumul cel bun. Din punct de vedere fizic arată bine şi suntem bucuroşi că este pe teren. Asta ne dorim, să fie sănătos.Apoi, ştim despre ce e capabil să facă. Uneori îi iese, alteori mai puţin. E un jucător pe care îl cunoaştem.

M-a sunat el. Era visul lor. De mici au visat să ajungă acolo. A fost o provocare pentru toată lumea. S-a văzut de la televizor.

La fiecare meci, echipa naţională a arătat că e un grup, că sunt fericiţi, că au un entuziasm mai mare, aleargă toţi la fiecare gol marcat. Se gândeau numai la această calificare. A fost o presiune enormă pentru ei şi bravo lor. Eu sunt fericit că-mi fac un concediu în Germania, la vară.

(n.r. - legat de Cardiff 1993) Da, bineînţeles că poţi să o pomeneşti, poţi să vorbeşti despre acel moment. Cred că trebuie vorbit de lucrul acesta, despre această calificare, într-un moment greu, de cotitură, care sper să aducă entuziasm, să se facă lucruri importante în fotbalul românesc.

Fiecare jucător a făcut ceva. Dacă daţi în spate, am spus mereu că trebuie să construim o echipă competitivă. Tot timpul am amintit că trebuie să construim o echipă,  că e nevoie de timp şi uitaţi că, uşor-uşor, fiecare selecţioner a adus ceva. În special, Edi, căruia i-a ieşit tot. Cum a pregătit, i-a ieşit. S-a calificat şi echipa nu a pierdut. E foarte important să nu pierzi.

Au 23-24 de ani, sunt mai maturi, au crescut, au căpătat experienţă, trebuie să iasă în faţă şi să ducă cea mai mare presiune. Au obţinut ce-şi doreau, iar acum trebuie să facă pasul următor. La nivelul cât mai mare. Potenţialul jucătorilor, după părerea mea, e foarte mare.

Totul pleacă de la valoarea individuală a jucătorilor. Echipa asta se vede că are talent. Inclusiv aseară. A întors un rezultat într-un moment foarte greu. Echipa a avut reacţie, nu s-a pierdut, pentru că era presiune mare. Asta dovedeşte că echipa are maturitate şi mult talent.

Acesta este rolul antrenorului, el face antrenamentele, tactica, schimbările. A fost decisiv. El a luat deciziile, a fost inspirat şi i-a ieşit. Ne-a făcut pe toţi fericiţi.

Normal că eram decepţionaţi pentru că voiam să avem succes. Acum, trebui să vorbim, să punem succesul în faţă şi să ne pregătim pentru următorul pas. Pentru că potenţialul este foarte mare.

Gică Hagi: ”Să-şi dorească mai mult, nu doar o simplă calificare”

Să-şi dorească mai mult, nu doar o simplă calificare. Să se construiască o mentalitate de învingători, pentru a avea o continuitate în calificări pe următorii ani. Abia acum începe munca grea, munca adevărată.

De acum încolo începe greul. Când ai talent, e mai uşor să ajung la un obiectiv pe care ţi-l propui. Acum începe adevărata provocare pentru ei, pentru România. Cu toţi ne dorim să construim o echipă mai bună decât am avut. Poate şi mai bună, poate şi mai norocoasă, care se facă performanţă. De ce nu?

Hai să ne provocăm, că dacă ne mulţumim cu puţin, puţin vine. Dacă ne propunem mai mult, o să-ţi vină mai mult. Cred că trebuie să ne propunem mai mult. Cred că avem un potenţial şi cred că fotbalul românesc poate fi mai bun pe viitor.

(n.r. - Mândru de contribuţia avută la calificare prin jucătorii crescuţi la Academia ta?) Aş fi ipocrit să zic că nu. Da, suntem fericiţi. România are nevoie de succes. S-a întâmplat un succes foarte mare, într-un moment greu al fotbalului românesc. Trebuie să-i felicităm. Bravo lor! Acum, trebuie să facem rezultate cât mai mari cu cei mai buni. Să ne luăm la duel cu cei mai buni.

(n.r. - Îţi vei motiva jucătorii cu acest EURO?) Da, ei singuri s-au încălzit. Cred că toţi sunt la încălzire acum. Cred că pot fi acolo. D-asta vorbeam de entuziasm, de emulaţie. E bine să ieşi în Europa, să mergem unde am fost pentru că acolo se stabileşte cota, cota României, respectul. Să fii lângă ei acolo.

(n.r. - despre alegerea FRF de a-l păstra pe Iordănescu după Liga Naţiunilor) Viaţa este făcută din oportunităţi şi decizii. Asta a fost oportunitatea, s-a luat decizia şi iată că a fost una câştigătoare.

Orice jucător îşi doreşte să ajungă la un European sau un Mondial. Li s-a îndeplinit un vis. Erau fericiţi. De acum încolo, să rămână cu picioarele cu pământ. Să fie conştienţi că începe greul. Nivelul va fi mult mai mare. Trebuie să ne ridicăm şi noi nivelul, să fim acolo”, a declarat Gică Hagi, la Orange Sport.

Afla mai multe despre: gica hagieuro 2024romaniaisrael 

viewscnt
Articole similare