Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gică Hagi, la un pas de o lovitură pe piaţa transferurilor. Jucătorul de la Viitorul dorit în MLS

Gică Hagi, la un pas de o lovitură pe piaţa transferurilor. Jucătorul de la Viitorul dorit în MLS galerie foto

Farul Constanța

Comentarii

An de an, Gică Hagi produce jucători pentru export. Dacă de regulă ei sunt români, acest lucru se poate schimba în curând, pentru că un jucător de la Viitorul este dorit de un club important din Europa, dar şi în MLS, unde joacă Alexandru Mitriţă.

Lyes Houri a fost urmărit la meciul dintre FC Viitorul şi CFR Cluj, terminat cu scorul de 3-1, de scouterii lui PSV Eindhoven, echipă care se bate în acest an pentru titlul în Bundesliga cu Ajax-ul lui Răzvan Marin. 

Totodată, Houri este şi atenţia unui club din Major League Soccer. Columbus Crew, formaţie care a terminat pe locul 10 în Conferinţa de Est, este, de asemenea, interesată de micuţul mijlocaş francez care a impresionat la Viitorul prin calităţile sale tehnice. 

  • 900.000 de euro este cota lui Lyes Houri, potrivit transfermarkt.com 
  • Valenciennes, SC Bastia, ASM Belfort, Roda JC şi RC Lens sunt echipele la care a jucat Houri

Francezul a fost transferat de Gică Hagi liber de contract în vara anului trecut, iar în acel moment era cotat la doar 200.000 de euro. De atunci, cota lui a crescut până aproape de 1 milion de euro. 

Ianis HagiDenis DrăguşBas Kuipers şi Kofi Twumasi sunt jucătorii vânduţi de Viitorul în afară ţării, în ultima perioadă de mercato. 

LYES HOURI, DEZVĂLUIRI DESPRE GICĂ HAGI 

Jucătorul francez Lyes Houri a declarat că a venit cu inima îndoită în România, la FC Viitorul, dar s-a convins în timp că a făcut o foarte bună alegere.

"La început, când te cheamă din România, te întrebi cum o să fie, ce te aşteaptă acolo. Pleci un pic <în aventură>. Îţi pui întrebări, schimbarea ţării, cluturii, mentlităţii. Am marcat golul calificării în play-off. Sunt un pic de erou. Avem de făcut un frumos final de sezon, în pluns suntem în semifinalele Cupei României. Este bine. Sincer, îmi merge super-bine aici.

Sunt într-un club bun, clubul lui Gheorghe Hagi, fostul mare jucător român. Joc cu fiul lui, Ianis, este un jucător bun, un super-băiat, un băiat simplu. M-a ajutat la venirea mea. Nu mă aşteptam la asta, sunt mulţumit că am venit aici.

Am ezitat, dar sunt mai bine decât la unele cluburi franceze la care am fost. Se joacă mult cu mingea. Hagi a jucat la Barca, vrea să jucăm un pic ca ei, chiar dacă este dificil. Insistă să jucăm pe jos, între linii. Este stilul meu de joc, prin urmare nu puteam găsi mai bine, e marfă! M-a făcut să prgresez în aceste şase luni.

Este foarte profesionist, te face să fii atent la cele mai mici detalii. Când eşti tânăr, nu înţelegi importanţa tuturor detaliilor. M-a făcut să progresez la rigoare, la profesionalism, la micile detalii care de fapt fac totul. Când vorbeşte, nimieni nu zice nimic şi toată lumea ascultă.

El vrea să ne transmită experienţele lui, ne spune multe lucruri. Este o legendă aici, iar vocea lui este ascultată. Asta ne împinge să arătăm ceea ce suntem capabili", a declarat Houri, potrivit footmercato.net.

Afla mai multe despre: lyes houriviitorul 

viewscnt
Articole similare