Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gică Popescu a răbufnit de pe primul loc al Superligii: "Vreţi să faceţi performanţă? Campionatul a devenit cimitirul jucătorilor de mâna a treia" | EXCLUSIV

Gică Popescu a răbufnit de pe primul loc al Superligii: "Vreţi să faceţi performanţă? Campionatul a devenit cimitirul jucătorilor de mâna a treia" | EXCLUSIV

Farul Constanța

Comentarii

Preşedintele Farului Constanţa, Gică Popescu, a anunţat care este traiectoria dorită în cadrul echipei pentru actualul sezon. De asemenea, fostul tricolor şi-a spus punctul de vedere despre fotbaliştii români cei străini veniţi în campionatele naţionale.

Farul ţinteşte sus în Superligă

Preluată de Gică Hagi la începutul acestui sezon, Farul Constanţa a avut un început bun de campionat, iar după 12 etape e pe primul loc în Superligă, cu 27 de puncte. Preşedintele echipei de la malul mării a anunţat care e ambiţia clubului. 

"Obiectivul a fost şi va rămâne calificarea în play-off. Dorim să obţinem cât mai repede punctele necesare pentru a sta linişţiţi, pentru a avea un anumit confort pentru returul de campionat. Suntem într-o poziţie extraordinară, conducem clasamentul de ceva timp, ne simţim super confortabil acolo. Însă, presiunea nu trebuie să scadă niciodată, e păcat să lăsăm din mână ce am agonisit. 

Sperăm să nu pierdem până la finalul sezonului, să avem undeva la 30-36 de puncte după socoteala noastră, după având nevoie de 15 puncte ca să fim mulţumiţi", a declarat Gică Popescu într-un interviu acordat Orange Sport. 

Gică Popescu le cere cluburilor să le dea încredere jucătorilor români

Cu o academie de copii şi juniori pusă la punct care propune tineri în fotbalul românesc, Gică Popescu le-a cerut celorlalte cluburi să renunţe la aducerea "străinilor de mâna a treia" şi să promoveze jucători români. 

"Lucrul care mă mulţumeşte, nu-ţi dai seama cât de mult, e cât de mândru sunt că facem performanţă cu jucători români. Asta trebuie să urmărească jucătorii din Liga 1,  de aia nu avem jucători... Să aibă încredere, să le dea drumul tinerilor că sunt pline băncile de rezervă cu jucători tineri şi vin străini de clasa a treia şi umplu Liga 1. 

Vreţi să faceţi performanţă, oameni buni? Da! Înţeleg CFR, aduce jucători străini şi face performanţă în cupele europene. Dacă faci performanţă în cupele europene, aduci jucători străini, dar să te menţii în Liga 1 cu jucători străini? Suntem pe primul loc cu doi străini! 

Deci, de ce aduc străini când îi am pe ai mei români şi sunt foarte, foarte buni?  Credeţi, oameni buni, în jucătorii români, pentru că istoria o arată! Avem jucători din punct de vedere calitiativ net superior străinilor care vin din campionate străine în Liga 1. Vin la noi să câştige 60.000-70.000 euro când afară 200.000-300.000 e un salariu normal penru un jucător slăbuţ? 

Înseamnă că au valoare şi vin în campionatul nostru şi ne întrebăm de ce ne bat prin cupele europene echipe din Albania, din ţările astea care înainte... De la 3-0 în sus. De aia nu mai facem performanţă în cupele europene, pentru că a devenit (n.r. - campionatul) cimitirul jucătorilor de mâna a treia din campionatele cele mai slabe din străinătate", a adăugat Gică Popescu pentru Orange Sport. 

Afla mai multe despre: gică popescufarul constanta 

viewscnt
Articole similare