Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gică Popescu, nostalgic în faţa unui stadion legendar pus la pământ. ”Stadionul tinereţilor noastre”

Gică Popescu, nostalgic în faţa unui stadion legendar pus la pământ. ”Stadionul tinereţilor noastre”

Fotbal

Comentarii

Luni, 10 iulie, buldozerele au început să pună pământ legendara arenă din Constanţa din strada Primăverii, ce încă poartă numele marelui Gică Hagi (57 de ani).

Gică Popescu şi Gică Hagi au fost prezenţi la eveniment şi au asistat cu multă nostalgie la momentele în care braţele macaralelor sfărmau de zor ilustra tribună oficială, de unde mai marii fotbalului românesc sărbătoreau cu fast victoriile echipei naţionale a României.

Gică Popescu, atins de nostalgie

Vechiul stadion al Farului a fost martor la debutul lui Gică Hagi în fotbal, sub bagheta regretatului Iosif Bukossy. N-au trecut ”decât” 41 de ani!

  • Pe 11 septembrie 1982, Farul (pe atunci FC Constanţa) pierdea la Bacău, scor 0-3, iar Hagi bifa primele sale minute pe prima scenă. Avea 17 ani, şapte luni şi şapte zile.

Tot pe acest stadion a debutat şi Gică Popescu în echipa naţională a României. Se întâmpla pe pe 20 de septembrie 1988, într-o dispută câştigată de România cu 3-0, contra Albaniei. 

  • Goluri marcate de către Miodrag Belodedici, Gheorghe Hagi şi Rodion Cămătaru.

Gică Popescu şi-a exprimat trăirile de la eveniment pe reţelele sociale, plin de nostalgie, dar cu speranţa că noi momente frumoase vor fi construite pe noua arenă ce sa ridica din ”propria ţărână”.

STADIONUL TINEREŢILOR NOASTRE. Pe faţa mea şi a lui Gică se citeşte nostalgia. Ieri, la Constanţa, a început demolarea stadionului „Farul”.

Este arena de pe care Gică şi-a luat zborul spre înălţimile fotbalului. Este arena pe care eu am debutat la echipa naţională. 20 septembrie 1988, o dată dintre cele pe care nu le voi putea uita vreodată. Un meci amical cu Albania, în faţa unui stadion care gemea de lume.

Ţin minte şi acum emoţiile care m-au încercat, atunci când nea Imi Jenei m-a anunţat titular într-o linie de mijloc de vis: Sabău, eu, Hagi, Rotariu. Emoţiile şi determinarea. Am câştigat cu 3-0, am fost înlocuit de  Emil Săndoi. Se anunţa echipa Universităţii Craiova pe care Sorin Cârţu a clădit-o la finalul anilor 80.

Meciul amical cu Albania a deschis calificările pentru Campionatul Mondial din Italia. Acea neuitată Coppa del Mondo, prima noastră ieşire cu echipa naţională în fotbalul mare de tot. Am început ca titular, aşa cum am fost în toate cele 115 meciuri pe care le-am jucat pentru România. Abia aştept fotografiile de pe noul stadion al Constanţei, pe care cu Farul să scriem alte poveşti de succes”, a anunţat Gică Popescu, pe contul personal de Facebook.

Afla mai multe despre: gica popescufarul 

viewscnt
Articole similare