Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gică Popescu şi-a ales cel mai valoros antrenor din carieră. ”După Mondialul din 94, ne-a zis că am fost slabi! | EXCLUSIV

Gică Popescu şi-a ales cel mai valoros antrenor din carieră. ”După Mondialul din 94, ne-a zis că am fost slabi! | EXCLUSIV

Fotbal

Comentarii

Gheorghe Popescu (56 de ani) se califică printre cei mai mari jucători români din istorie, cu zeci de meciuri pentru formaţii importante ale Europei precum PSV Eindhoven, Barcelona, Tottenham sau Galatasaray.

De-a lungul carierei sale, Gică Popescu a fost antrenat de nume legendare, precum Fatih Terim, Sir Bobby Robson, Johan Cruyff, Mircea Lucescu, Ralf Rangnick, Delio Rossi sau Anghel Iordănescu, însă unul singur a reuşit să-i câştige admiraţia pentru totdeauna.

Gică Popescu, despre Johan Cruyff: ”El e numărul 1, 2 şi 3. Restul, după aceea”

Gică Popescu l-a nominalizat pe ”uriaşul” olandez Johan Cruyff, cel care l-a antrenat la Barcelona în perioada iulie 1995 - mai 1996, timp de 49 de jocuri.

  • 8 goluri şi o pasă de gol a marcat Gică Popescu, sub comanda lui Johan Cruyff.
  • Împreună, au câştigat o Cupă a Spaniei în sezonul 1995/1996.

Johan Cruyff a avut mare încredere în calităţile lui Gică Popescu şi, la doar şase luni după ce l-a adus de la Tottenham, în schimbul a 2.800.000 de euro, l-a făcut al doilea căpitan al echipei, înaintea lui Pep Guardiola.

Johan Cruyff, numărul 1, 2 şi 3, dintre toţi antrenorii din lume. Restul, după aceea. Doi antrenori mi-au dat mie încredere oarbă: Sorin Cârţu - care m-a pus căpitan, la 20 de ani, la Universitatea Craiova, unde era vestiarul Craiova Maxima - şi Johan Cruyff, care mi-a dat o încredere incredibilă.

Pe lângă faptul că m-a pus căpitan după şase luni de zile. Lucru de neconceput. Erau căpitani Bakero, Amor şi Guardiola. Când ne-a chemat pe 3 ianuarie la sala de lângă vestiar, ne-a spus: `În momentul de faţă, al doilea căpitan este Gică Popescu. Primul Bakero şi al treilea Amor. Guardiola, out de pe listă`. Eu am crezut că n-aud. Era ceva bizar. Îl scoţi pe Guardiola şi mă pui pe mine?

L-a pus pe Jordi să stea cu mine în cameră şi i-a spus: `Este cel mai profesionist jucător pe care l-am antrenat vreodată. Stai cu el în cameră şi învaţă ce înseamnă să fii profesionist`.

(n.r. - Ce te-a învăţat Cruyff, concret?) Poziţionarea în teren. Cum să fii poziţionat pentru că avea mare dreptate. Prin poziţionare, dai cursivitate jocului sau îl blochezi. Să nu stai cu faţa la poarta ta. Nu-ţi părăsi poziţia din teren.

La Mondialul din 1994 ne-a zis:

  • Cruyff: `Slabi, printre cei mai slabi`.
  • Popescu: `Păi, de ce, Mister?`.
  • Cruyff: `Alergaţi prea mult`.
  • Popescu: `Păi, asta e bine`.
  • Cruyff: `Nu, asta înseamnă că stăteaţi prost în teren`”, a povestit Gică Popescu în cadrul emisiunii ”SportCast cu Sile”, de pe Orange Sport.

Afla mai multe despre: gica popescujordi cruyffjohan cruyff 

viewscnt
Articole similare