You are here:

Gică Popescu şi planul său spectaculos pentru fotbalul românesc: o echipă direct în grupele Ligii! "Nu acceptam niciodată altceva!"

Gică Popescu şi planul său spectaculos pentru fotbalul românesc: o echipă direct în grupele Ligii! "Nu acceptam niciodată altceva!"

Fotbal intern

Comentarii

Gică Popescu şi-a exprimat nemulţumirea cu privire la drumul foarte complicat pe care echipele româneşti trebuie să-l parcurgă pentru a ajunge în grupele Ligii Campionilor, într-un interviu acordat jurnaliştilor GSP.ro.

Fostul internaţional român a dezvăluit că nu ar fi acceptat niciodată ca din Liga 1, să nu se califice direct în grupele Champions League nicio echipă. Popescu a mai afirmat că fusese la un pas să producă o modificare în regulamentul UEFA şi primise promisiuni din partea oficialilor UEFA în acest sens.

”Eu nu aş fi acceptat niciodată ca România să nu aibă o echipă în grupele Ligii Campionilor! Am fost în Germania şi am discutat despre asta: 'Cum e posibil ca din atâtea ligi să meargă câte patru echipe în Champions, iar din România niciuna? De ce o ţară de 20 de milioane de locuitori nu are echipă? Nu suntem şi noi membri ai Comunităţii Europene?'. Nu se poate să fie toate la ei şi la noi nimic! Ei iau câte 200 de milioane de euro pe sezon din Europa, noi nu luăm nimic!

Aveam promisiuni să se întâmple lucrul ăsta. Le-am explicat că banii mai mulţi care ar ajunge în România şi în alte ţări din Est ar fi investiţi în juniori, în fotbalişti care tot la ei, la bogaţi, ar fi cedaţi. "Europa de Est e o pepinieră mai ieftină pentru voi decât e America de Sud! De ce să luaţi doar brazilieni cu 40 de milioane? Luaţi şi estici cu 4 sau cu 7 milioane!". Nemţii, olandezii, spaniolii mi-au dat dreptate. Dar n-am mai apucat să mişc lucrurile. 

Trebuia schimbat sistemul la UEFA! Nu aş fi acceptat niciodată să fie în grupe locurile 4 din unele campionate, iar din România să dai trei baraje până la grupe! Nu suntem şi noi tot europeni? Polonezii, croaţii nu sunt şi ei? Un preşedinte de federaţie asta trebuie să rezolve! Dacă-l interesează. Dacă-i pasă doar de diurniţa lui şi de cravata cu care apare la televizor, cluburile astea amărâte vor trăi în continuare doar din drepturile de televizare.

Păi, dacă n-are forţă ăla care conduce! Trebuie să ai forţă, mă, ca să te respecte lumea! Când te duci la cineva, să ţi se deschidă biroul, să nu trebuiască să deschizi tu! Iar dacă nu eşti ascultat, să baţi cu pumnul în masă! Dacă eşti un papă-lapte, mai stai încă patru ani în funcţie şi-i laşi p-ăia din fotbal să se descurce!” a declarat ”Baciul” pentru GSP.ro

Afla mai multe despre: gica popesculiga 1champions league,  

viewscnt
Articole similare