Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Give me 5 cu Săbău | Cosmin Olăroiu, gest superb pentru medicii români: "Să fim solidari şi responsabili!" Cum arată antrenamentele echipei sale din China

Give me 5 cu Săbău | Cosmin Olăroiu, gest superb pentru medicii români: "Să fim solidari şi responsabili!" Cum arată antrenamentele echipei sale din Chinagalerie foto

Special

Comentarii

Unul dintre cei mai valoroşi antrenori români ai momentului şi unul dintre cei mai bine cotaţi din Asia, Cosmin Olăroiu, a răspuns şi el întrebărilor adresate de Alexandru Săbău în cadrul rubricii "Give me 5" de pe www.telekomsport.ro

Seria interviurilor exclusive "Give me 5 cu Săbău" continuă pe site-ul www.telekomsport.ro. Acum a venit rândul unui antrenor, pe care mulţi îl consideră, printre cei mai buni tehnicieni români ai ultimilor 25 de ani.

Cosmin Olăroiu, antrenorul formaţiei Jiangsu Suning din Superliga Chineză, a vorbit despre perioada dificilă provocată de pandemia de coronavirus, dar şi despre cum reuşeşte să o depăşească, atât el, cât şi jucătorii săi. China a fost epicentrul pandemiei, iar campionatul din această ţară este momentan întrerupt. Olăroiu şi băieţii săi au reluat antrenamentele, dar acestea nu se dispută într-un cadru familiar. Românul le studiază şi monitorizează online. Un interviu excelent realizat de Alexandru Săbău, cu unul dintre cei mai bine cotaţi tehnicieni din Asia, mai jos.

Give me 5 cu Săbău | Cosmin Olăroiu

1. Cum gestionează un antrenor această perioadă fără meciuri?

E o perioadă extrem de dificilă şi foarte greu de gestionat din pacate. Noi am inceput antrenamentele cu jucători chinezi si e destul de dificil de gestionat în lipsa jocurilor. Antrenamentele încercăm sa le diversificăm să nu devină monotone. Încercăm să îmbinăm utilul cu plăcutul, în aşa fel încât să nu-i plictisim şi să-i ţinem atenţi, concentraţi şi cu entuziasm. Eu urmăresc antrenamentele online şi chiar mai intervin câteodată să mai destind atmosfera. Jucătorii străini au programe date de preparatori şi după ce le fac ne trimit video. Sperăm să ajungem cât mai repede la echipă, să trecem peste etapa asta deloc plăcută.

2. Cu ce îţi ocupi timpul?
Studiez, urmăresc antrenamentele, mă mai antrenez şi eu. Cam asta fac toată ziua

3. Care este situaţia echipei tale, mai ales că se ştie, pandemia a început in China?
Am raspuns deja cred.

4. Ai ajutat mulţi români în această perioadă. Cum?
M-am implicat în mai multe proiecte pentru ajutorul doctorilor şi al personalului medical, cu mâncare, echipamente etc. Mi se pare firesc într-o perioadă ca asta dificilă, să fim solidari şi responsabili. Nu aş vrea să vorbesc foarte mult despre asta totuşi.

5. Alege, te rog, trei meciuri din cariera ta de antrenor pe care ai vrea să le revezi în această perioadă!
Imi este foarte greu să mă hotărăsc şi mă gândesc cu plăcere la majoritatea, aşa că nu cred că mă pot decide

Olăroiu a transformat-o pe Jiangsu într-o forţă în Asia

Conform unui clasament dat publicităţii în luna martie, Jiangsu Suning, formaţia antrenată de Cosmin Olăroiu este pe locul 8 în topul celor mai puernice echipe din Asia de Est.

Cosmin Olăroiu face o treabă excepţională la Jiangsu Suning. Antrenorul român este lăudat de presa din China, după ce în ultimul clasament al celor mai bune 10 echipe din Asia de Est, Jiangsu Suning este a opta: ”O performanţă care se leagă,  fără doar şi poate, de echilibrul pe care l-a adus Cosmin Olăroiu formaţiei din Nanjing” anunţă chinezii. Cea mai puternică echipă din Asia de Este este Shanghai SIPG, adversara lui Jiangsu Suning din Super Liga Chineză. De altfel, formaţiile din China şi Coreea de Sud domină clasamentul.

În chiar prima etapă a campionatului, Olăroiu dă piept cu legendarul Rafael Benitez, antrenorul care a făcut senzatie pe banca tehnică a formaţiilor FC Liverpool, Valencia, Chelsea sau Inter Milano şi care a antrenat-o inclusiv pe Real Madrid. Benitez conduce un lot impresionant de jucători, în care principalele nume sunt belgianul Yannick Ferreira Carrasco, ghanezul Emmanuel Boateng, venezueleanul Salomon Rondon şi slovacul Marek Hamsik. Rafa Benitez nu este singurul "greu" cu care Olăroiu se va lupta în China. Românul este deja unul dintre tehnicienii cei mai vechi din campionat din campionat, pentru ca o pregăteşte pe Suning de aproape doi ani de zile Tehnicianul lui Tianjin Teda, Uli Stielike este cel mai vechi în acest moment, cu 2 ani şi 135 de zile la activ pe banca tehnică a celor din Tianjin. Este urmat de Fabio Cannavaro, antrenorul campioanei Guangzhou şi de Li Xiaopeng de la Shandong Luneng. Portughezul Vitor Pereira de la Shanghai SIPG şi Cosmin Olăroiu sunt următorii, semn că oficialii de la Jiangsu îl preţuiesc foarte mult pe tehnicianul român.

Alte nume importante din campionatul Chinei cu care Olăroiu se va duela în această stagiune sunt Jordy Cruyff, Bruno Genesio sau proaspătul numit în funcţie, Giovanni van Bronckhorst.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: cosmin olăroiu 

viewscnt
Articole similare