Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Graziela Vâjială, acuzată că a cerut laboratorului din Bucureşti să muşamalizeze rezultatele pozitive ale unor teste antidoping

Graziela Vâjială, acuzată că a cerut laboratorului din Bucureşti să muşamalizeze rezultatele pozitive ale unor teste antidoping

Diverse

Comentarii

Agenţia Naţională Antidoping a instruit laboratorul din Bucureşti ca să muşamalizeze rezultatele pozitive ale unor teste antidoping în cazul acel puţin trei sportivi, susţine Sports Integrity Initiative, citând un raport al WADA.

Potrivit site-ului sportsintegrityinitiative.com, cea care i-a cerut laboratorului să acopere rezultatele este Graziela Vâjială, preşedinta ANAD în perioada 2005 – ianuarie 2019.

În raport s-ar mai menţiona că Valentina Alexandrescu, director general al ANAD, “în cel mai bun caz a ignorat comportamentul necorespunzător al lui Vâjială sau, în cel mai rău caz, a fost complice”.

În raportul WADA prezentat la o şedinţă din 16 mai, s-ar recomanda concedierea ambelor. Raportul a fost declarat confidential, astfel că nu a fost menţionat în comunicatul WADA de după şedinţă.

Raportul se bazează pe un alt raport, din noiembrie 2017, în care s-a precizat că lui Valentin Pop şi Mirela Zorio, foşti conducători ai laboratorului, li s-a cerut să muşamalizeze teste de către ANAD, sub conducerea lui Vâjială.

Sportivii menţionaţi în rapoartele WADA sunt Gabriel Sîncrăian, Elena Scărlătescu şi Suzana Şeicariu.

Graziela Vâjială a fost eliberată, la 17 ianuarie, la cerere, din funcţia de preşedinte ANAD. Ea a fost numită vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Formare Profesională Iniţială în Sistem Dual din România. În 18 ianuarie, la conducerea ANAD a fost numit Cristian Balaj.

Afla mai multe despre: graziela vâjialăwada 

viewscnt
Articole similare