Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Greul" Vlăduţ Simionescu vrea să-şi marească numărul de puncte la Masters-ul de judo de la Budapseta. " Este o competiţie de top unde vin cei mai importanţi judoka din lume"

"Greul" Vlăduţ Simionescu vrea să-şi marească numărul de puncte la Masters-ul de  judo de la Budapseta. " Este o competiţie de top unde vin cei mai importanţi judoka din lume"

Alte sporturi

Comentarii

După un stagiu de cinci săptămâni de pregătire pe care l-a avut în Japonia, judokan-ul Vlăduţ Simionescu se pregăteşte să ia startul la o nouă competiţie de top mondial organizată de Federaţia Internaţională de Judo, al cărei preşedinte este românul Marius Vizer. Este vorba despre Masters-ul de la Budapesta.

"Pentru mine participarea la acest Masters este foarte importantă. În primul rând vin cei mai valoroşi judokani din lume, iar pătrunderea în tururile superioare mi-ar da posibilitatea să acumulez foarte multe puncte. Mă simt foarte bine, cred că sunt într-o formă sportivă foarte bună care sper să se concretizeze şi pe tatami", a declarat Vlăduţ Simionescu pentru Orange Sport.

Japonezii îl duc la gradul de oboseală a concursurilor

Chiar dacă în Japonia nu a participat la nici un concurs oficial, nivelul de pregătire a fost unul foarte ridicat. "Cum se spune la noi am mâncat judo pe pâine. Antrenamentele au fost foarte tari ei reuşind să aducă la acel grad de oboseală de dinainte de concurs. O oboseală care te ajută să intri în starea de competiţie", a mai precizat Vlăduţ Simionescu. "Greul" judo-ului de la noi vizează un singur lucru: calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. " Am spus că va fi ultima mea participare olimpică. Vreau să mă bucur de judo, un sport absolut superb. Va fi ultima mea şansă de a-mi arăta valoarea pe tatami", a mai adăugat Simionescu.

A putut continua judo-ul datorită lui Marius Vizer, preşedintele Federaţiei Internaţionale

Vlăduţ Simionescu îşi  poate duce mai departe visul calificării la Jocurile Olimpice de la Paris datorită unui om faţă de care are un respect aparte: Marius Vizer, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo.

"Am avut momente foarte grele în cariera mea, cel puţin în ultima perioadă. Şi mă refer aici în special la aspectul financiar. Se ştie că eu nu primesc nici un sprijin din partea Federaţiei Române de Judo. M-am obişnuit cu acest aspect. Dar domnul Marius Vizer m-a susţinut în toată această perioadă şi mi-a dat şansa de a putea concura la marile competiţii. Am spus-o de fiecare dată că fără acest suport venit din partea dânsului nu ştiu dacă m-aş fi putut descurca. Dacă voi ajunge la Jocurile Olimpice acest lucru i se datorează şi dânsului", a mai precizat Simionescu.

Afla mai multe despre: vlad simionescujudo 

viewscnt
Articole similare