Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gueye a refuzat să poarte un tricou cu un mesaj antihomofobie şi a fost scos din lotul PSG! Moment tensionat la campioana Franţei

Gueye a refuzat să poarte un tricou cu un mesaj antihomofobie şi a fost scos din lotul PSG! Moment tensionat la campioana Franţei
Comentarii

Internaţionalul senegalez al echipei PSG, Idrissa Gueye, a refuzat să poarte un tricou cu un mesaj antihomofobie la meciul cu Montpellier şi a fost scos din lot, informează lesoir.be.

Gueye, 32 de ani, de confesiune musulmană, trebuia să fie trecut pe foaia de arbitraj, dar în cele din urmă nu a mai participat la joc.

Antrenorul Mauricio Pochettino a explicat vag la conferinţa de presă absenţa jucătorului: "Nu a fost accidentat. Din motive personale, numele său nu a fost scris pe foaia de joc".

De fapt, adevăratul motiv al absenţei sale ar fi legat de faptul că parizienii au purtat un tricou în culorile curcubeului pentru a sprijini lupta împotriva homofobiei. 

Gestul jucătorului, făcut şi în urmă cu un an în aceleaşi împrejurări, când a fost invocată o gastroenterită, a stârnit numeroase reacţii. 

Valerie Pecresse, preşedintele regiunii Ile de France, a cerut pe reţelele de socializare sancţiuni împotriva internaţionalului senegalez: "Jucătorii cluburilor de fotbal şi în special cei de la PSG sunt modele pentru tinerii noştri. Ei au datoria de a da un exemplu. Refuzul lui Idrissa Gana Gueye de a se alătura luptei împotriva homofobiei nu poate rămâne nepedepsit!"

Asociaţia care luptă împotriva homofobiei în sport, Rouge Direct, aşteaptă o explicaţie din partea lui Idrissa Gana Gueye pe acest subiect.

"Homofobia nu este o opinie, ci o crimă. LFP şi PSG trebuie să-i ceară lui Gana Gueye să dea explicaţii şi foarte repede. Şi să fie sancţionat dacă este necesar", a scris asociaţia, într-un mesaj postat, duminică seară, pe Twitter.

 

Afla mai multe despre: idrissa gueye 

viewscnt
Articole similare