Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Guvernatorul Floridei intervine pentru Djokovic. Scrisoare specială pentru preşedintele Joe Biden pentru a-i permite accesul sârbului în SUA

Guvernatorul Floridei intervine pentru Djokovic. Scrisoare specială pentru preşedintele Joe Biden pentru a-i permite accesul sârbului în SUA

Tenis

Comentarii

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a făcut un apel către preşedintele Joe Biden să îi permită lui Novak Djokovic să participe la Miami Open, liderul ATP neputând să intre în SUA ,deoarece nu este vaccinat împotriva COVID-19, informează Reuters.

Djokovic a făct demersuri luna trecută pentru a obţine o derogare, astfel încât să aibă acces pe teritoriul Statelor Unite şi să poată participa la Indian Wells, turneu care se desfăşoară în această perioadă, şi la Miami Open (19 martie – 2 aprilie).

Sârbul s-a retras duminică de la Indian Wells. Senatorul de Florida, Rick Scott, a spus că oficialii SUA nu i-au acordat viză sportivului.

“Acest refuz este nedrept, neştiinţific şi inacceptabil. Vă cer să reconsideraţi situaţia. Este momentul să lăsaţi deoparte politica de pandemie şi să le daţi americanilor ce vor – lăsaţi-l să joace, i-a scris DeSantis lui Biden, marţi, într-o scrisoare.

DeSantis a semnat în noiembrie 2021 o lege conform căreia şcolilor, firmelor şi entităţilor guvernamentale le este interzis să aibă cerinţaa vaccinării împotriva coronavirusului, ceea ce i-a atras critici din partea experţilor din domeniul sănătăţii şi din partea liderilor democraţi.

În prezent, Statele Unite interzic accesul străinilor nevaccinaţi în ţară.

Novak Djokovic a ratat anul trecut Australian Open, după ce a fost expulzat din Australia pentru că nu este vaccinat. El a spus că preferă să rateze turnee de grand slam decât să se vaccineze.

Afla mai multe despre: djokovic 

viewscnt
Articole similare