You are here:

Guvernul scoate la licitaţie marca Steaua. Preţul de pornire este de 3,69 milioane de euro pe an, fără TVA. UPDATE | Reacţia lui Duckadam şi a patronului roş-albaştrilor

Guvernul scoate la licitaţie marca Steaua. Preţul de pornire este de 3,69 milioane de euro pe an, fără TVA. UPDATE | Reacţia lui Duckadam şi a patronului roş-albaştrilor

Fotbal intern

Comentarii

UPDATE | Gigi Becali a reacţionat. "Dacă la prima licitaţie nu vine nimeni, apoi scade până la 50 la sută, apoi se face negociere directă. Eu nu sunt interesat nici la 50 la sută pentru că nu ai ce să produci de 1.850.000 pe an, deoarece trebuie să-ţi mai rămână şi ţie un leu. Cineva care o ia nu produce banii ăştia, 3,7 milioane pe an", a declarat Becali pentru News.ro

Şi preşedintele de imagine al Stelei, Helmuth Duckadam, a vorbit despre acest subiect.

"Cred că Gigi Becali nu va fi interesat de licitaţie. Ce înseamnă marcă? Eu mă gândesc la emblemă. Numele Steaua este la Gigi Becali la ora aceasta.

Spectatorii nu mai vin, dar nu este vorba despre marcă. Nu cred că un om nu vine la meciul cu Villareal pentru că Steaua joacă având 6 colţuri sau 5 colţuri.

Ce poate altcineva să facă din marcă? Când nu ai un jucător, nu ai nimic. Ce să faci cu marca? Tu nu poţi să vinzi trei tricouri"
, a zis Duckadam pentru Dolce Sport.

---------------------


Ştirea iniţială

Guvernul scoate la licitaţie marca Steaua, la un preţ de pornire de 3,69 milioane de euro pe an, fără TVA, scrie Profit.ro, preluat de news.ro. În luna februarie, brandul "Steaua Bucureşti", pe care patronul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, încearcă să îl reobţină după ce l-a pierdut în instanţă în faţa Clubului Sportiv al Armatei, era anunţat ca fiind evaluat la nu mai puţin de 57,3 milioane de euro, cât brandul de la Fiorentina, Lazio, Corinthians, Sevilla, la acel moment.

Prin Decizie civilă pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în decembrie 2014, instanţa a dispus anularea mărcii "STEAUA BUCUREŞTI”, folosită de Fotbal Club Steaua Bucureşti SA, iar Clubul Sportiv al Armatei “STEAUA” Bucureşti a primit certificatul de înregistrare a mărcii.

Conform Legii 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, nefolosirea efectivă a mărcii "STEAUA BUCUREŞTI” pentru o perioadă neîntreruptă de 5 ani conferă dreptul oricărei persoane interesate să solicite instanţei decăderea titularului din drepturile conferite de marcă.

Din acest motiv, Guvernul se grăbeşte acum să transfere dreptul asupra mărcii "STEAUA BUCUREŞTI”, prin licitaţie, stabilind preţul de pornire sub forma unei plăţi anuale, de 3.694.220 euro fără TVA.

viewscnt
Articole similare