Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Hagi le ţine pumnii echipelor româneşti care luptă pentru accederea în grupele Conference League! Ce a spus ”Regele”

Hagi le ţine pumnii echipelor româneşti care luptă pentru accederea în grupele Conference League! Ce a spus ”Regele”
Comentarii

Echipa Farul Constanţa a învins, luni seara, cu scorul de 2-1, formaţia FC Voluntari, într-un meci contând pentru etapa a şasea din Superligă. Farul este lider în clasament, cu 12 puncte şi un gol mai mult marcat decât Rapid, echipa de pe locul secund.

Hagi le ţine pumnii echipelor româneşti care luptă pentru accederea în grupele Conference League! Ce a spus ”Regele”

Matricardi a deschis scorul pentru oaspeţi în minutul 24, după o fază la care Florea a şutat la poartă iar jucătorul argentinian a deviat balonul în plasă. Egalitatea a fost restabilită de Alibec, cu un şut de la distanţă, în minutul 46. Farul a marcat golul victoriei dintr-un penalti transformat de Larie, în minutul 80.

Hagi a fost întrebat, după meci, şi despre echipele româneşti care luptă joi pentru accederea în grupele Conference League.

"Sper să meargă toate echipele româneşti în grupe, să fie bine. Avem nevoie de entuziasm, emulaţie bună în rândul suporterilor, al tuturor. Ca să resuscităm puţin şi sportul colectiv. Sperăm ca şi cei de sus să înţeleagă că trebuie să vină cu o facilitate, o lege bună, care să aducă parteneri buni şi să dea stabilitate pe termen mediu şi lung. Altfel, trăiăm de azi pe mâine. O facem, o spuneţi la televizor, dar nu se ia nicio măsură. Parcă nu se aude nimic. Trebuie să ieşim toţi pe stradă să dea o lege să se implice multinaţionale? Multinaţionalele trebuie să resusciteze sportul românesc, nu Primăria, nu Consiliul Local, care trebuie să facă infrastructura şi să renoveze tot ceea ce a lăsat în 1990 fostul regim. Dacă vrem să ne mai batem cu vecinii. Dacă nu, rămânem în spate.

Democraţia e bazată pe firme. Societăţile care fac miliarde în România să vină să cumpere cluburi, să facă bugete foarte mari pentru că produc bani în România. Nu suntem doar o ţară de consum. Să facă Guvernul o lege: 1, 2 sau 3% din cifra de afaceri, să implice multinaţionalele. Cum şi noi avem Portul Constanţa. Nici nu ne-am dat bună ziua, suntem aşa de departe că nu ne vedem unii cu ceilalţi. Există interes? Nu! Ce facem? Ne dorim sau nu? Trebuie să spunem în faţă lucrurile. Vrem sport? Aşa vor ieşi doar individual Simona, băiatul ăsta Popovici, care ne duce în lume şi e fantastic.

Eu sunt mic. Asta e forţa mea... doar să antrenez, să fiu pe teren. Eu încerc să-mi fac meseria, dar banii nu sunt acolo. Nu am! Asta e singura problemă la Farul. Dar nu numai la Farul, ci la toate cluburile din România. Sunt probleme clare ale fotbalului românesc. Voi vreţi Champions League, vreţi să ne batem, dar jucătorii buni trebuie să-i plăteşti. Şi trebuie măsurată bine, că la mine e groasă. Eu sper să vină sus toată lumea în Constanţa. E echipa Dobrogei, trebuie să vină toată lumea. Şi sperăm să facă şi stadionul nou la Constanţa până în 2024, maxim 2025", a spus Gică Hagi.

 

Afla mai multe despre: gica hagi 

viewscnt
Articole similare