You are here:

Halucinant! Cea mai mare surpriză din Conference League a avut loc în Ungaria. Ce a reuşit o echipă al cărei lot este cotat la 800.000 de euro

Halucinant! Cea mai mare surpriză din Conference League a avut loc în Ungaria. Ce a reuşit o echipă al cărei lot este cotat la 800.000 de euro
Comentarii

Primul tur al calificărilor pentru grupele Europa şi Conference League nu a fost lipsit de surprize.

Corvinul Hunedoara a reuşit o surpriză de proporţii în Europa League şi a dispus la general de Paksi, vicecampioana Ungarieii, scor 4-2 la general, însă minunea a fost produsă de o echipă de amatori.

Surpriză istorică în Europa! Amatorii au eliminat profesioniştii. Calificare halucinantă în Ungaria

Fără doar şi poate, cea mai şocantă calificare a fost cea a sanmarinezilor de la Fiorita în turul doi al Conference League, care au trecut de bieloruşii de la Isloch Minsk Raion.

După ce Isloch a câştigat turul din San Marino cu 1-0, returul se aştepta a fi la discreţia echipei ce a terminat pe locul 4 în Belarus în sezonul trecut.

În Ungaria, Isloch nu a tratat meciul cu seriozitate şi, deşi a ratat ocaziile cele mai mari, a fost taxată de Fiorita la una dintre ultimele faze, după o acţiune pe flanc, la care apărătorii bieloruşi au dormit.

După expirarea timpului regulamentar, situaţia la general era perfect egală, 1-1 la general, însă Isloch Raion Minsk rămânea în continuare favorită, având în vedere că are în componenţă jucători profesionişti, spre deosebire de Fiorita.

Bieloruşii nu au reuşit să înscrie în reprizele de prelungire, iar soarta calificării s-a decis la penalty-uri. Sanmarinezii şi-au păstrat sângele rece şi au câştigat la penalty-uri cu 4-2.

Turul următor va însemna, cel mai probabil, sfârşitul aventurii europene pentru La Fiorita, care va da piept cu Istanbul Basaksehir.

La Fiorita a participat în cupele europene de fiecare dată în ultimele 13 sezoane, însă victoria cu Isloch este prima înregistrată de sanmarinezi la acest nivel.

  • Isloch Minsk Raion este cotată de Transfermarkt la 3.580.000 de euro, în timp ce lotul celor de la Fiorita este evaluat la 840.000 de euro, fiind format doar din fotbalişti amatori.

Partida retur a dublei dintre Isloch şi San Marino s-a jucat în Ungaria din motive de securitate. 

Afla mai multe despre: la fioritauefa conference league 

viewscnt
Articole similare