Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Handbal feminin | Ungaria a câştigat duelul cu România! Sorina Grozav a îeşit în evidenţă

Handbal feminin | Ungaria a câştigat duelul cu România! Sorina Grozav a îeşit în evidenţă

Handbal

Comentarii

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă sâmbătă, la Tatabanya, de reprezentativa Ungariei, scor 33-28 (15-17), în primul meci amical din două programate înaintea debutului la Campionatul European de luna viitoare. A fost meciul 100 dintre Ungaria şi România.

Marcatoarele României au fost Grozav 11 goluri, Bazaliu 4, Pristăviţa 3, Ostase 3, Neagu 3, Seraficeanu 3, Ţîrle 1, iar pentru Ungaria s-a remarcat Klujber 9 reuşite.

România şi Ungaria s-au întâlnit la Tatabanya în meciul cu numărul 100, iar la capitolul victorii Ungaria conduce cu 57. România a învins de 34 de ori şi s-au mai înregistrat nouă rezultate de egalitate în disputele cu Ungaria de-a lungul timpului, în competiţii oficiale sau în partide amicale.

Tricolorele vor disputa al doilea amical cu Germania, tot la Tatabanya, în 2 noiembrie.

Apoi, România va pleca în 3 noiembrie spre Skopje, unde va disputa meciurile din grupa C preliminară: în 5 noiembrie, cu Olanda (ora 21.30), în 7 noiembrie, cu Franţa (21.30) şi în 9 noiembrie, cu Macedonia de Nord (19.00).

Naţionala României va participa pentru a 14-a oară la turneul final al CE, iar ediţia din 2022 va avea loc între 4 şi 20 noiembrie şi va fi găzduită de oraşele Ljubljana, Celje, Skopje şi Podgorica.

Căpitanul tricolorelor, Cristina Neagu, va începe competiţia europeană din postura de golgeter absolut, cu 264 de goluri de-a lungul ediţiilor la care a participat.

La ediţia CE din 2020, România s-a clasat pe locul 12.

Afla mai multe despre: sorina grozavnationala romaniei 

viewscnt
Articole similare