Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Handbal masculin | Lotul României pentru Campionatul European din Germania

Handbal masculin | Lotul României pentru Campionatul European din Germania

Handbal

Comentarii

Naţionala de handbal masculin a României va evolua, după 28 de ani, la un turneu final de Campionat European. Selecţionerul Xavier Pascual a anunţat lotul tricolor, format din 20 de jucători, la finalul Trofeului Carpaţi, câştigat de România, la Piteşti.

Lotul României pentru Campionatul European din Germania (10-28 ianuarie 2024) este format din jucătorii:

  • Portari: Dan Vasile (CSM Constanţa), Ionuţ Iancu (Steaua).
  • Linia de 9 metri: Dan Racoţea (Dinamo), Demis Grigoraş (Benfica), Cristian Ghiţă (Potaissa Turda), Daniel Stanciuc (Dinamo), Andrei Buzle (Granollers), Gabriel Cumpănici (CSM Vaslui), Gabriel Ilie (CSM Constanţa), Andrei Drăgan (CSM Constanţa), Marius Sadoveac (Poli Timişoara).
  • Extreme: Alexandru Tărîţă (Steaua), Nicuşor Negru (Dinamo), Ionuţ Nistor (CSM Constanţa), Sabin Constantina (Steaua).
  • Pivoţi: Adrian Rotaru (CSM Bucureşti), Robert Nagy (Minaur Baia Mare), Călin Dedu (Dinamo).
  • Apărători: Robert Militaru (Dinamo), Liviu Caba (CSM Constanţa).

Vor absenta Ante Kudus (Dinamo) şi Javier Humet (Dinamo), din motive disciplinare, în timp ce Hanţaru (OIF Arendal) este accidentat.

De asemenea, se poate observa că Xavier Pascual a apelat doar la doi portari, ceea ce poate fi destul de riscant, în cazul în care unul dintre ei acuză probleme medicale. De obicei, sunt păstraţi în lot trei portari.

Urmează amicalul cu Elveţia

După câştigarea Trofeului Carpaţi, handbaliştii au primit câteva zile libere, iar ultimul test amical va fi în Elveţia, la Yellow Cup, între 4-6 ianuarie 2024, cu Elveţia (4 ianuarie, ora 19.00), Argentina (5 ianuarie, 18.45) şi Bosnia-Herţegovina (6 ianuarie, 15.00).

În alte două amicale din stagiile anterioare de pregătire, echipa antrenată de Xavi Pascual a pierdut în deplasare cu Muntenegru (28-38) şi cu Franţa (21-40).

Naţionala va pleca în Germania, în 8 ianuarie, urmând a evolua în grupa B a Campionatului European, cu Austria (12 ianuarie), cu Spania (14 ianuarie) şi cu Croaţia (16 ianuarie). Primele două clasate se vor califica în grupele principale.

Turneul final al CE2024 va avea loc între 10-28 ianuarie, în şase oraşe din Germania, cu meciul de deschidere Germania – Elveţia, la Düsseldorf, şi finalele la Koln.

Naţionala României a participat ultima dată la un turneu final de Campionat European la ediţia din 1996, când s-a clasat pe locul 9 din 12 echipe participante.

  • Titlul european a fost câştigat în 2022 de Suedia.

Afla mai multe despre: handbal masculinromâniacampionatul european 

viewscnt
Articole similare