Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Helmuth Duckadam, poveşti de senzaţie de la Sevilla 86, seara magică a Stelei: "Echipamentul şi mănuşile le-am primit cu o seară înainte" | EXCLUSIV

Helmuth Duckadam, poveşti de senzaţie de la Sevilla 86, seara magică a Stelei: "Echipamentul şi mănuşile le-am primit cu o seară înainte" | EXCLUSIV

Steaua

Comentarii

Într-un interviu exclusiv acordat Orange Sport, Helmuth Duckadam (64 de ani) a scos la iveală detalii despre finala Cupei Campionilor Europeni de la Sevilla, Steaua - Barcelona. Fostul portar a dezvăluit că echipamentul şi mănuşile de joc le-a primit cu o seară înainte de finală.

"Eroul de la Sevilla", Helmuth Duckadam, a povestit că Steaua a trebuit să joace într-un echipament alb la cerere UEFA, care a decis ca Barcelona să fie gazda finalei de pe "Ramon Sanchez-Pizjuan". Steaua a reu;it să câştige marele trofeu la loviturile de departajare, 2-0, după ce Duckadam a apărat patru lovituri de departajare.

Helmuth Duckadam, despre mănuşile cu care a apărat 4 penalty-uri la Sevilla şi a intrat în Cartea Recordurilor: "Le-am primit cu o seară înainte"

Se împlinesc 38 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni de către Steaua în 1986. Helmuth Duckadam şi-a adus aminte despre cea mai importantă performanţă din istoria fotbalului românesc, la care a contribuit din plin în finala cu Barcelona, când a reuşit să pareze patru lovituri de departajare în faţa catalanilor.

"Aşa a hotărât UEFA. Barcelona în tricouri roş-albastre, care erau şi tricourile noastre. Noi am jucat în alb. Conducerea a făcut rost de tricouri de la Apaca. Am reuşit cu ajutorul lui Valentin Ceauşescu să facem două antrenamente în nocturnă. Nu eram învăţaţi să jucăm în nocturnă, afost puţin ciudat.

(n.r.- Mănuşile le-aţi primit la Sevilla?) Şi echipamentul cu care am jucat la Sevilla l-am primit, cu o seară înainte de joc. Era un impresar sârb. Seara pe la 21.30 m-a chemat domnul Alecsandrescu în camera lui de hotel şi mi-a dat echipamentul. Acel echipament verde şi mănuşile, pe la 21. 30. Am dormit cu ele în pat", a declarat Helmuth Duckadam, la Orange Sport.

Fostul mare portar a evoluat pentru Steaua în perioada 1982-1986, iar punctul culminant l-a reprezentat cucerirea trofeului Cupei Campionilor Europeni în 1986.

Afla mai multe despre: helmuth duckadamsteauacupa campionilor europenisevilla 86steaua barcelona 

viewscnt
Articole similare