You are here:

I-a dat replica lui Adrian Mititelu după ce patronul lui FCU Craiova 1948 l-a acuzat că ”a trântit meciuri”! Reacţia fostului om din staff

I-a dat replica lui Adrian Mititelu după ce patronul lui FCU Craiova 1948 l-a acuzat că ”a trântit meciuri”! Reacţia fostului om din staff

Superliga

Comentarii

Eduard Zelgin, fostul team manager al lui FCU Craiova 1948, a postat un mesaj pe Facebook în care i-a răspuns lui Adrian Mititelu, după acuzaţiile lansate de patronul oltenilor.

Imediat upă retrogradarea lui FCU Craiova 1948 în Liga 2, clubul patronat de Adrian Mititelu s-a despărţit de mulţi dintre jucătorii importanţi din sezonul trecut, printre care  Aurelian Chiţu, Yassine Bahassa sau Benjamin Van Durmen.

Adrian Mititelu a renunţat şi la Eduard Zelgin, team-managerul echipei, pe care l-a acuzat că ”a influenţat anumiţi jucători să nu-şi mai apere corect şansele”. 

Adrian Mititelu l-a acuzat pe Zelgin că a influenţat jucătorii să ”trântească” meciurile

”Am luat decizia de a ne despărţi de Eduard Zelgin pentru că îl bănuim de nişte lucruri necurate. Credem că a luat comisioane de la impresarii cu care a colaborat pentru a aduce jucători la FCU Craiova. Părerea noastră este că a subminat autoritatea clubului. 

Îl bănuim că a influenţat anumiţi jucători, pe care i-a adus, să nu-şi apere corect şansele, pentru ca prin retrogradarea noastră în Liga 2 aceştia să poată pleca liberi de contract”, spunea Adrian Mititelu, la începutul lunii iunie.

A venit replica lui Zelgin! Ce a postat fostul oficial al lui FCU Craiova, la aproape două luni de la retrogradarea echipei

”Dreptul la replică în urma plecării mele de la FCU 

Patronul FCU Craiova 1948, domnul Adrian Mititelu, mi-a adus la cunoştinţă dorinţa dumnealui de a renunţa la rolul meu de team manager. Fapt transmis în săptămâna revenirii echipei din vacanţă. Am acceptat şi respectat hotărărea luată. Iar, datorită loialităţii pe care o port faţă de domnia sa, prefer să nu dezvălui adevăratul motiv al ”rupturii”. Acesta ţine de raportul profesional pe care l-am avut cu domnul Mititelu, în rolul de team manager. La scurt timp însă, în mass media, au apărut declaraţii acuzatoare la adresa mea şi a unor jucători sosiţi la propunerea mea la FCU.

Reiterez reacţia venită din partea patronatului, la momentul respectiv:„Am luat decizia de a ne despărţi de Eduard Zelgin pentru că îl bănuim de nişte lucruri necurate. Credem că a luat comisioane de la impresarii cu care a colaborat pentru a aduce jucători la FCU Craiova. Părerea noastră este că a subminat autoritatea clubului. Îl bănuim că a influenţat anumiţi jucători pe care i-a adus să nu-şi apere corect şansele, pentru ca prin retrogradarea noastră în Liga 2 aceştia să poată pleca liber de contract”, a fost declaraţia dată de Adrian Mititelu Junior.

Pentru o mai bună înţelegere, aş vrea să aduc la cunoştinţă activitatea mea profesională desfăşurată pe perioadă de doi ani în cadrul clubului FCU Craiova 1948:

1. Numirea mea în funcţia de team manager, a însemnat, înainte de toate, o transparenţă profesională faţă de patronat, indiferent de planul de desfăşurare al lucrurilor. Rolul meu a fost acela de a intermedia relaţia clubului vizavi de jucători, antrenori, agenţi, FRF şi LPF. Astfel, am fost mandatat, în anumite momente, atât de Adrian Mititelu Senior cât şi de Adrian Mititelu Junior, să preiau diverse negocieri pentru a le rezolva. 

2. Am respectat ad litteram datele contractuale şi financiare, dar şi aspectele de ordin juridic transmise de patronat. I-am adus la cunoştinţă tot timpul domnului Adrian Mititelu numele partenerilor de negocieri. Aici mă refer în primul rând la agenţi, relaţia profesională cu aceştia, dar şi alte aspecte venite în sprijinul FCU, pentru o mai bună derulare a evenimentelor. 

3. De la venirea mea la echipă, domnia sa a aprobat numele de jucători aflaţi pe lista FCU. Astfel, jucătorii sosiţi la propunerea mea, dar numai după permisiunea domnului Mititelu: Andre Duarte, Yassine Bahassa, Danny Henriques, Matheus Mascarenhas, Giovanni Piccolomo, Amar Kvakic, Gabriel Compagnucci, Leo Lacroix şi Tudor Oltean. Nu mi-am permis niciodată să discut în numele clubului fără acordul dumnealui. 

4. Bradley Diallo, Juan Bauza şi Aurelian Chiţu au semnat cu FCU înainte de venirea mea, în rolul de reprezentant al jucătorilor.Toţi jucătorii au venit liberi, mai puţin Pepe Bauza, pentru care patronul a plătit sumă de transfer. 

5. Referitor la preluarea negocierilor, domnul Adrian Mititelu mi-a transmis să mă ocup, la rândul meu, de venirile lui Andrea Padula, Nestorly Lumbu şi Andrei Dragu. Adrian Mititelu Junior m-a înştiinţat să preiau, după înţelegerile de principiu avute de dumnealui cu agenţii, sosirile a trei jucători: Gabriel Buta, Apostolos Diamantis şi Andrei Dragu. De asemenea, în urma unor propuneri de fotbalişti sosite de la impresari, a redirecţionat informaţiile în vederea unor posibile transferuri.Şi tot timpul a fost însţiinţat de mersul lor. 

6. În privinţa antrenorilor, o singură dată am fost mandatat să mă ocup de posibilul antrenor. Iar numele propus şi acceptat ulterior de domnul Mititelu a fost Joao Janeiro. În alte două situaţii, patronul m-a pus să port un dialog cu alţi doi antrenori sosiţi, ulterior, la FCU. 

7. Mi s-a reproşat faptul că am avut anumite înţegeri cu agenţii în urma cărora am primit bani. Însă în lumea fotbalului se ştie faptul că rolul de team manager implică, de foarte multe ori, disensiuni cu impresarii din diverse motive profesionale. Iar poziţia mea, venită în sprijinul patronatului, a reuşit să determine anumiţi agenţi să să adreseze direct lui Adrian Mititelu Senior şi Adrian Mititelu Junior. Mărturie stau, printre altele, situaţiile în privinţa jucătorilor Andre Duarte şi Yassine Bahassa, primii jucători aduşi în vara lui 2022. Primul, impulsionat de impresar, a vrut să părăsească echipa încă din ianuarie 2023, deşi era sub contract, iar al doilea a refuzat să semneze o nouă înţelegere, influenţat de impresarul său.Şi nu au fost singurii deranjaţi de atitudinea mea în raport cu strategiile lor de a primii mai mulţi bani sau de a lua jucătorii liberi. Aş vrea să subliniez faptul că un singur agent a intermediat venirea a doi fotbalişti. În rest, toţi fotbaliştii au avut reprezentanţi diferiţi. 

8. În altă ordine de idei, domnul Adrian Mititelu m-a mandatat să mă ocup de obţinerea dreptului de a fi pe lista jucătorilor români, Andrea Padula şi Vlad Blănuţă. Lucru pe care l-am respectat, şi cu sprijinul colegilor de la FCU şi a unor prieteni apropiaţi profesional, cărora ţin să le mulţumesc, s-a reuşit acest lucru. Edi Alexandru, secretarul general al LPF şi Adrian Stângaciu, şeful Departamentului Juridic FRF, au susţinut demersurile clubului în realizarea acestor documente. 

9. De asemenea, referitor la acuzele vizavi de influenţarea jucătorilor pentru a retrograda echipa şi a deveni liberi, vreau să menţionez faptul că nici un fotbalist propus patronului nu putea sa fie liber, cu excepţie jucătorii ale căror contracte urmau să expire. Mai mult, domnul Mititelu a răsplătit contractele la un nivel pe care cu greu îl poţi avea în Liga 1 şi tot timpul jucătorii au fost motivaţi pe măsură pentru a demonstra, după primul sezon, faptul că merită să rămână la echipă. Salariile şi bonusurile de performanţă au fost mereu îmbunătăţite şi duse pănă la nivelul top 3 Liga 1. Iar plăţile respectate mereu la zi. În privinţa mea ,orice strategie de acest fel ar fi fost numai în dezavantajul meu. Atât personal, dar mai ales profesional. Retrogradarea FCU, după două sezoane petrecute aici, a însemnat renunţarea patronatului la mine şi, în egală măsură, un venit renumerat la un alt nivel. 

10. Dezamăgirea de azi este, pentru fiecare dintre noi, departe de gândirea şi planurile noastre la start de sezon. Mai ales că, aproape în aceeaşi formulă, FCU Craiova 1948, ediţia trecută, a fost la doar două finale de play off, a reuşit locul 7 şi a fost la un pas de Europa. 

Vreau, în primul rând, să îi mulţumesc domnului Adrian Mititelu pentru şansa de a fi în familia FCU, experienţa profesională alături de dumnealui, dar, mai ales, bagajul de învăţăminte. Le mulţumesc persoanelor din staff, tehnic şi administrativ. Am avut mereu sprijinul profesional şi am manageriat împreună activitatea alături de directorul sportiv Robert Săceanu, Gigel Preoteasa şi Gabi ”Blondu”.

De asemenea, vreau să le mulţumesc suporterilor pentru sprijinul lor, şi sper, din suflet, la revenire în prima ligă, acolo unde este locul, în vara lui 2025. În ultimul rând, dar cel mai important, vreau să mulţumesc familiei pentru sprijin, nu doar în perioada petrecută la FCU, dar, mai ales, acum!”, a scris Eduard Zelgin, pe contul oficial de Facebook.

Afla mai multe despre: fcu craiovaeduard zelginliga 2 

viewscnt
Articole similare