Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

I-a oferit 1 milion de euro lui Mircea Lucescu! Lovitura anunţată înaintea noului sezon

I-a oferit 1 milion de euro lui Mircea Lucescu! Lovitura anunţată înaintea noului sezon
Comentarii

Mircea Lucescu a reuşit un sezon istoric în Ucraina, unde a cucerit un nou titlu, de această dată cu Dinamo Kiev. Acum, antrenorul român a fost răsplătit pe măsură, alături de cei mai importanţi jucători. Presa din Ucraina a anunţat premiul pe care patronul Igor Surkis l-a dat, înaintea noului sezon.

Mircea Lucescu, bonus de performanţă în valoare de 1 milion de euro

Dinamo Kiev a avut cel mai bun sezon din ultimii ani, cu Mircea Lucescu pe banca tehnică. Clubul din capitală a jucat în Champions League, apoi în Europa League, a cucerit titlul, Cupa Ucrainei şi Supercupa, iar omul de afaceri Igor Surkis nu a trecut cu vederea performanţele celor de la echipă. 

Presa din Ucraina a dezvăluit sumele încasate de Mircea Lucescu şi jucători. Potrivit Dynamo Inside, patronul a împărţit 5 milioane de euro, iar cea mai mare parte i-a revenit tehnicianului român. Bonusurile au fost împărţite în funcţie de statutul fotbalistului şi minutele jucate pentru echipă. 

"Il Luce" a primit aproximativ 1 milion de euro, conform înţelegerii cu conducerea, înaintea noului sezon. De asemenea, 15 jucători au fost recompensaţi, iar românul a fost cel care a decis cât primeşte fiecare. 

Recompensele jucătorilor au fost între 100.000 de euro şi 700.000 de euro. Cele mai mici sume le-au încasat persoanele din administraţia clubului şi staff-ul medical. 

Mircea Lucescu a susţinut, în trecut, că nu-şi doreşte transferuri, întrucât lotul pe care-l are la dispoziţie este unul echilibrat. Astfel, i-a transmis lui Surkis ca banii pentru trasferuri să fie direcţionanţi spre investiţii în infrastructura clubului. 

După câştigarea campionatului, Dinamo Kiev şi-a asigurat prezenţa în Champions League, în sezonul 2021-2022. 

Iar conducerea clubului are şi un alt motiv de bucurie. Cotele jucătorilor au crescut sub comanda fostului selecţioner al României. De altfel, mai multe vedete ale lui Dinamo Kiev, prezente şi la EURO 2020, sunt dorite în campionatele puternice din vestul Europei. 

Mircea Lucescu a fost la un pas de Sion

Istoria putea fi alta, înaintea sezonului recent încheiat. Lucescu senior a recunoscut că a purtat negocieri cu clubul elveţian Sion şi a fost la un pas să accepte, înainte de a semnat cu Dinamo Kiev: "Fără coronavirus, aş fi antrenat Sion", a recunoscut românul. 

Afla mai multe despre: mircea lucescudinamo kievmircea lucescu 1 milion de euromircea lucescu ucraina 

viewscnt
Articole similare