Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Iată adevărul”. FRF neagă tensiunile de la naţionala României. Ce s-a întâmplat, de fapt, între Iordănescu şi Mihăilă

”Iată adevărul”. FRF neagă tensiunile de la naţionala României. Ce s-a întâmplat, de fapt, între Iordănescu şi Mihăilă

Echipa națională

Comentarii

România a încheiat la egalitate duelul cu Belarus, scor 0-0, într-un meci desfăşurat la Budapesta.

FRF a emis un comunicat oficial după meciul cu Belarus, unde neagă tensiunile între Valentin Mihăilă şi Edi Iordănescu. 

”Între două meciuri extrem de importante pentru calificarea la EURO 2024, pentru viitorul fotbalului românesc, trebuie să trăim din nou momentul penibil în care minciunile apar în spaţiul public, vizând acum tocmai unitatea pe care am construit-o la echipa naţională.

Am depăşit multe obstacole în aceste preliminarii, am răspuns cum am ştiut noi mai bine până acum. Am acceptat toate criticile, cu argumente sau fără, înghiţind chiar şi jignirile. Uneori am reacţionat greşit, dar de cele mai multe ori am tăcut şi ne-am văzut de treabă, pentru că misiunea noastră e să ducem România la EURO, nu să răspundem la provocări.

Dar dincolo de punctele pe care le-am acumulat până acum, dincolo de faptul că suntem neînvinşi, cele mai de preţ lucruri pe care le-am câştigat sunt UNITATEA, SPIRITUL şi FAMILIA ECHIPEI NAŢIONALE. De aceea, acum, când în spaţiul public apar invenţii care caută să dezbine, nu putem să acceptăm!

Am construit un drum bun, gândind în aceeaşi direcţie şi cu aceeaşi responsabilitate şi dragoste pentru România. De ce faceţi asta? De ce vă permiteţi să scrieţi minciuni, fără măcar să ne întrebaţi, ca să aflaţi adevărul? De ce preferaţi să scrieţi “ar fi spus X” şi nu “a spus X”?

“Tensiuni la naţională: Valentin Mihăilă şi Olimpiu Moruţan au luat foc la adresa lui Edi Iordănescu!” e un material fără vreo sămânţă de adevăr, construit de la zero şi până la final!

Întrebare pentru semnatarii articolului: vă doriţi cu orice preţ traficul, renunţând la adevăr şi arătând lipsă de respect faţă de noi şi de public? Sau vreţi să faceţi rău pur şi simplu? Doar una din aceste două variante poate să stea în picioare.

IATĂ ADEVĂRUL!

Cu câteva minute înainte de antrenamentul oficial la Budapesta, selecţionerul a avut o discuţie individuală cu Valentin Mihăilă, pe gazon. Subiectul: situaţia lui medicală. Vali acuză o durere la genunchi, poartă un bandaj, se vede şi în imaginea surprinsă chiar în timpul discuţiei! Cu bandaj a şi intrat în meci.

Selecţionerul i-a transmis să nu forţeze în antrenamentul oficial, să ia în considerare starea gazonului. Nici măcar nu s-a pus problema să fie titular cu Belarus în aceste condiţii!

Introducerea lui pe teren nu s-a făcut mai devreme din acelaşi motiv: incertitudinea că genunchiul va rezista. Suprafaţa de joc fiind una modestă, riscam să pierdem o schimbare devreme.

La final de meci, de supărare pe rezultat şi de nervi, Vali a sfâşiat tricoul care era rupt de un adversar încă din primele secunde în care el a intrat pe teren! E o eroare gestul lui, venit tocmai din dorinţa prea mare de a reuşi de a bucura suporterii, chiar dacă acestea nu scuză gestul. Dar atât şi nimic mai mult!

Nu e prima oară când faceţi asta, n-am uitat cum aţi scris că Florinel Coman a fugit la vestiare şi a refuzat să stea pe bancă după ce a fost schimbat, luna trecută. Când el, răcit, s-a dus să se schimbe doar şi a revenit. Sau când aţi scris că Răzvan Marin a răbufnit la adresa staff-ului pentru că a fost înlocuit, lucru infirmat de asemenea de jucător.

Nu, nu mai credem că toţi vă doriţi cu adevărat calificarea la României la EURO! Nu mai avem motive să credem asta, oricât de mult ne-am dori! Şi ne pare rău, ne doare, dar asta este! Însă nu vă aşteptaţi să acceptăm invenţiile voastre care vor să facă rău la fel cum acceptăm faptul că nu vă pasă de naţională cu adevărat. Aşa cum suntem unul pentru celălalt pe teren, aşa vom fi şi de-acum încolo, dincolo de teren, în faţa neadevărului.

Criticaţi-ne jocul, ne-am obişnuit chiar şi cu jignirile, nu ne aşteptăm să ne respectaţi şi nici să ne iubiţi, nu mai suntem naivi!

Jucăm cum putem noi mai bine, atât cât putem, dar nimeni nu poate să spună că vrem să păcălim tricoul României. Scrieţi cum vreţi, dar nu păcăliţi!

Şi să nu puneţi la îndoială vreo secundă faptul că suntem uniţi şi suntem o familie! Pentru că asta ne-a adus în grupă unde suntem.

Echipa naţională de fotbal a României”, a fost comunicatul postat pe FRF.

Afla mai multe despre: naţionala românieibelarus,  

viewscnt
Articole similare