Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Iga Swiatek a eliminat-o pe Sorana Cîrstea la Australian Open şi a izbucnit în lacrimi! ”Pentru mine, o săptămână fără să plâng nu e o săptămână normală"

Iga Swiatek a eliminat-o pe Sorana Cîrstea la Australian Open şi a izbucnit în lacrimi! ”Pentru mine, o săptămână fără să plâng nu e o săptămână normală"

Tenis

Comentarii

Sorana Cîrstea, locul 38 WTA, a fost învinsă, luni, cu scorul de 5-7, 6-3, 6-3, de poloneza Iga Swiatek, locul 9 WTA şi cap de serie numărul 7 în optimile de finală ale Australian Open.

După un meci care a durat două ore şi 27 de minute, Sorana Cîrstea a fost învinsă. Adversara jucătoarei române se va duela mai departe cu câştigătoarea dintre Kaia Kanepi (115 WTA) şi Aryna Sabalenka (numărul 2 mondial).

La finalul meciului, jucătoarea din Polonia a început să plângă şi a afirmat cu nivelul de stres din acel meci a fost foarte ridicat. 

”Pentru mine, o săptămână fără să plâng nu e o săptămână normală!”

”Acest meci a necesitat atâta energie şi mă bucur că voi mi-aţi dat această energie, pentru a putea termina meciul bine. Cam tremuram după primul set, nivelul meu de stres a fost foarte ridicat în acest meci. Am evut emoţii. Pentru mine, o săptămână fără să plâng nu e o săptămână normală. Trebuie să vă obişnuiţi cu asta.

Atunci când sunt agresivă, când am iniţiativă, când intru în teren am un touch bun şi suprafaţa e rapidă, mă ajută. Sorana a lovit foarte puternic şi m-a împins mult în spate. Serviciul îmi dă avantaje când îmi intră mingea. Când servesc bine e de ajuns să câştig două seturi.

Sorana a pus multă presiune pe mine, returna din teren, din faţa tuşei de fund. A trebuit să servesc bine şi să fiu gata când vine returul. Chiar dacă serveam cu 180 km/h, ea lovea la fel de tare returul. Am încercat să stau în faţă şi să vin eu înspre ea”, a afirmat Iga Swiatek, după victoria cu Sorana Cîrstea.

Iga Swiatek va evolua în premieră în cariera ei în sferturi la Australian Open, fază în care va juca ori cu Kaia Kanepi din Estonia, locul 115 WTA, ori cu Arina Sabalenka din Belarus, locul 2 WTA. Cîrstea va urca în clasament după acest turneu. Ea este pe locul 31 WTA în ierarhia live.

Tot luni, Simona Halep a fost învinsă, în optimi, cu 6-4, 3-6, 6-4, de Alize Cornet din Franţa. Calificarea în optimi este recompensată cu un premiu de 328.000 de dolari australieni (207.000 de euro) şi cu 240 de puncte WTA. România nu mai are nicio reprezentantă în concursul de seniori.

Afla mai multe despre: australian open-soaran cîrstea- iga swiatek 

viewscnt
Articole similare