Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Iga Swiatek, prima reacţie după victoria fulgerătoare obţinută în faţa Simonei Halep: "Nu prea mai am cuvinte"

Iga Swiatek, prima reacţie după victoria fulgerătoare obţinută în faţa Simonei Halep: "Nu prea mai am cuvinte"

Simona Halep

Comentarii

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 1, a fost învinsă, duminică, scor 6-1, 6-2, de poloneza Iga Swiatek, locul 54 WTA, în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros.

“Nu prea mai am cuvinte! Sunt foarte obosită acum, recunosc, pentru că am fost foarte concentrată pe durata meciului. Nu m-am gândit decât la tenis, la ce trebuie să fac. Evident, am avut în minte ce s-a întâmplat anul trecut. Nu că am vrut să mă răzbun, dar sunt foarte mândră de mine.

A fost primul meu meci important pe o asemenea arenă, am jucat împotriva unei sportive cu multă experienţă, precum este Simona Halep. Toate aceste meciuri mă întăresc, sunt foarte fericită că am câştigat“ , a declarat Iga Swiatek.

Iga Swiatek va evolua în sferturi cu italianca Martina Trevisan, locul 159 WTA, venită din calificări,care a învins-o, scor 6-4, 6-4, pe olandeza Kiki Bertens, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 5. Trevisan şi Swiatek sunt în premieră în această fază a unui grand slam.

Calificarea în sferturi este recompensată cu un premiu de 283.500 de euro şi cu 430 puncte WTA. Halep rămâne cu un premiu de 189.000 de euro şi cu 240 de puncte WTA după această ediţie a turneului de la Roland Garros.

Halep a câştigat ediţia 2018 a French Open, a mai fost finalistă în 2014 şi 2017, iar anul trecut a fost eliminată de americanca Amanda Anisimova, în sferturi, scor 2-4, 4-6.

Swiatek a oprit la 17 numărul de victorii consecutive ale Simonei Halep, în acest an. În ciuda acestui eşec, Simona Halep nu este în pericol să-şi piardă locul 2 WTA.

Afla mai multe despre: swiatek 

viewscnt
Articole similare