Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Îi calcă pe urme lui Mircea Lucescu! Marele fotbalist al "minerilor" a devenit antrenorul lui Şahtior Doneţk

Îi calcă pe urme lui Mircea Lucescu! Marele fotbalist al "minerilor" a devenit antrenorul lui Şahtior Doneţk
Comentarii

Darijo Srna (41 de ani) a devenit şi el antrenor. A fost numit la Şahtior Doneţk, echipă la care a petrecut cea mai mare perioadă a carierei sale de jucător şi unde este considerat o legendă în adevăratul sens al cuvântulu.

Un fost elev de-al lui Mircea Lucescu îi calcă pe urme

Antrenorul olandez Patrick van Leeuwen şi staff-ul său părăsesc Şahtior Doneţk, a anunţat clubul ucrainean într-un comunicat de presă. Anunţul a fost urmat de un altul câteva minute mai târziu: numirea lui Darijo Srna ca "antrenor interimar".

Fostul fundaş dreapta croat este director sportiv al clubului din 2020, după ce a petrecut 15 ani la club ca jucător (între 2003 şi 2018). El a deţinut şi funcţia de antrenor secund în sezonul 2019-2020.

Aflată pe locul al treilea în campionatul ucrainean, grav perturbat de războiul cu Rusia, Şahtior se află la doar două puncte în spatele liderului Kryibas Krivoi-Rog, cu un meci mai puţin. De asemenea, clubul întâlneşte miercuri, 25 octombrie, Barcelona în faza grupelor Ligii Campionilor.

În perioada petrecută la Şahtior Doneţk (2003-2018), Darijo Srna a jucat 536 de meciuri şi a reuşit 49 de goluri şi 121 de pase decisive.

În 12 din cei 15 ani, el a fost pregătit de reputatul antrenor român, Mircea Lucescu.

De asemenea, acesta are şi 134 de partide pentru naţionala Croaţiei, marcând şi 22 de goluri.

Afla mai multe despre: liga campionilordarijo srnasahtior donetk 

viewscnt
Articole similare