Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ilie Poenaru, după moartea lui John Ene: ”Sunt stupefiat, nu pot să cred”

Ilie Poenaru, după moartea lui John Ene: ”Sunt stupefiat, nu pot să cred”

Fotbal intern

Comentarii

Tehnicianul român John Ene (52 de ani) a murit în această dimineaţă.

Ilie Poenaru, după moartea lui John Ene: ”Sunt stupefiat, nu pot să cred” 

Din primele informaţii, fostul tehnician al celor de la Academia Clinceni ar fi suferit un infarct în somn şi a fost găsit fără suflare de către fiul său.

John Ene a fost antrenorul celor de la Academica Clinceni timp de cinci meciuri, în sezonul 2021/2022, imediat după ce Ionuţ Chirilă a fost îndepărtat de la club.

Ilie Poenaru a aflat de moartea lui Ene şi este şocat de cele întâmplate. 

”Sunt stupefiat. Nu pot să cred. E incredibil, mai ales că am vorbit acum câteva zile cu el. Aveam o relaţie de prietenie, lucram de foarte mulţi ani împreună. Din 2012, când m-am dus la Clinceni, la Liga a treia. Cred că sunt mai mult de 20 de ani de când mă ştiu. E incredibil, nu îmi găsesc cuvintele.

Din păcate, am pierdut un prieten adevărat, un frate, un profesionist. Nu-mi găsesc cuvintele… Sunt foarte marcat. Când m-au anunţat ceilalţi colegi ai noştri am rămas fără cuvinte.

Avea nişte probleme cu tensiunea de ceva timp. Era la tratament, se ţinea de el. Acum câteva zile am vorbit cu el şi era foarte bine, am râs, am glumit. L-am întrebat ce face, cum este, cum se simte, dacă se ţine de tratament.

Avea probleme cu tensiunea şi când lucram împreună. Lucrurile se reglau, îşi revenea, mergea la control. Chiar nu ştiu ce să mai zic. E prima oară în viaţa mea când nu pot să îmi găsesc cuvintele.

E greu de acceptat. Am trăit momente foarte frumoase împreună, ne cunoaştem de o viaţă. Am avut multe satisfacţii, bucurii, împreună, am suferit împreună… Era un adevărat camarad, era mereu pozitiv. Sunt în stare de şoc.

Când am promovat, când am obţinut calificarea în playoff, doar noi ştim cât ne-am chinuit şi cât am suferit… Au fost foarte multe momente frumoase, lângă el nu puteai avea momente urâte. Era un om spontan, pozitiv.

Când mă vedea supărat, abătut, venea la mine, mă lua în braţe şi îmi spunea:'0 fratele meu, stai liniştit, o să fie bine. Le rezolvă, o să vezi, o să fie totul aşa cum o să vrem noi'. Şi de obicei aşa era. Ne dădea energie.

La noi, în România, se comentează mult, lumea te judecă după un lucru sau altul, mai bine sau mai prost făcut. După un rezultat mai rău ţi se reproşează anumite lucruri… el venea la mine în cameră şi îmi spunea: 'încearcă să nu pui la suflet ceea ce ţi se spune sau ţi se reproşează, pentru că eu cred foarte mult în tine, văd ce faci tu şi faci bine ceea ce faci, nu te abate de la ceea ce faci tu, nu te uita în stânga şi în dreapta, pentru că eşti pe drumul cel bun. Ascultă-l pe fratele tău', asta era vorba lui”, a spus Ilie Poenaru, potrivit Playsport.

John Ene a fost portar la Steaua, unde a crescut, apoi a mai evoluat pentru Ceahlăul şi FC Braşov, dar şi în Albania.

  • Steaua (juniori), Ceahlăul Piatra Neamţ (1989-1991), FC Braşov (1991-1996), Tractorul Braşov (1997-2002), Lushnja (Albania, 2003), Dunărea Giurgiu (2003-2007) şi Dunărea Oinacu (2012) sunt echipele la care a activat John Ene.

Afla mai multe despre: john eneilie poenaru 

viewscnt
Articole similare