Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ilie Stan, luat prin surprindere de anunţul desfinţării echipei SCM Gloria Buzău: „Nu ştiu ce s-a întâmplat, aveam bagajele făcute pentru cantonament”

Ilie Stan, luat prin surprindere de anunţul desfinţării echipei SCM Gloria Buzău: „Nu ştiu ce s-a întâmplat, aveam bagajele făcute pentru cantonament”

Liga 2

Comentarii

SCM Gloria Buzău şi-a anunţat retragerea din campionatul Ligii 2. Antrenorul formaţiei Ilie Stan (53 de ani) este şocat de veste.

Formaţia urma să plece în cantonament la Sărata Monteoru sub comanda antrenorului. Din primele informaţii primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a hotărât să desfiinţeze secţia de fotbal a Sport Club Municipal Gloria Buzău din cauza dificultăţilor financiare cu care municipalitatea se confruntă în urma crizei sanitare.

Ne-au anunţat, dar, în momentul de faţă, chiar nu am ce să comentez, pentru că eu, totuşi, nu cred că se va întâmpla lucrul acesta. Eu aşa cred, pentru că este un oraş atât de mare, potent. Am muncit cu toţii, aceşti copiii au muncit de un an şi jumătate, în condiţiile în care nu avem drept de promovare, m-am chinuit să-i motivez, şi acum, când am ajuns la nivelul ăstă, să desfiinţeze echipa… Eu nu cred, nici în momentul ăsta nu cred că poate să fie adevărat.

Am fost toţi puşi în faţa faptului împlinit. Eram cu bagajele făcute să mergem în cantonament. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Sunt în faţa jucătorilor şi nu ştiu ce să le spun. Mai multe o să anunţe cei care conduc”, a spus, pentru Liga2.ro, Ilie Stan.



Stan antrenează formaţia din Buzău din luna 2019, mai exact din luna mai, când echipa a promovat în Liga a 2-a. După 15 etape disputate în Liga a 2-a, SCM Gloria Buzău este pe locul 10 în clasament, cu 21 de puncte, la egalitate cu Petrolul Ploieşti şi CS Mioveni.
SCM Gloria Buzău nu are drept de promovare în Liga I, fiindcă este o echipă de drept public.

CUM EXPLICA PRIMĂRIA DECIZIA LUATĂ

Echipa a fost retrasă din campionat şi se va desfiinţa, iar jucătorii vor deveni liberi de contract putând semna cu cine doresc. Clubul sportiv finanţat de municipalitate va rămâne doar cu echipele de copii şi juniori.

"Decizia a fost luată în urma restructurărilor bugetare majore din cadrul clubului, dar şi din cauza faptului că echipa nu poate promova în Liga I, dat fiind statutul si regulamentele Federaţiei Române de Fotbal şi al Ligii Profesioniste de Fotbal", se arată într-un comunicat remis de SCM Gloria Buzău.

 

Afla mai multe despre: gloria buzau 

viewscnt
Articole similare