Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Îmi doresc să joc la naţională". Vlad Chiricheş, în lotul României la EURO 2024? Tricolorii lui Edi Iordănescu, gata de o performanţă: "Sunt sigur" | EXCLUSIV

"Îmi doresc să joc la naţională". Vlad Chiricheş, în lotul României la EURO 2024? Tricolorii lui Edi Iordănescu, gata de o performanţă: "Sunt sigur" | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

Într-un interviu exclusiv acordat Orange Sport, Vlad Chiricheş (34 de ani) a vorbit despre echipa naţională a României şi a dezvăluit că îşi doreşte foarte tare să revină sub tricolor, chiar dacă a fost accidentat şi a lipsit o perioadă lungă de timp de pe teren. În priviţa naţionalei, "Chiri" a mai spus că este sigur că România poate ieşi din grupă la EURO 2024.

Prezent cu România la EURO 2016, Vlad Chiricheş şi-a adus aminte cu antrenorii de la prima reprezentativă l-au ajutat de-a lungul timpului chiar dacă a avut moment când n-a jucat la echipa de club. Despre jucătorii care se află acum în situaţii grele la club, fundaşul central a spus că, în opinia sa, ei vor fi pregătiţi să joace la EURO în caz de convocare.

Vlad Chiricheş: "Nu mă ascund, îmi doresc să joc la naţională. Important e să revin, să joc şi vedem ce decizie se va lua"

Vlad Chiricheş a spus şi de ce consideră, în ciuda lipsei minutelor şi a continuităţii, prezenţa la EURO 2024 cu naţionala României ar reprezenta "o împlinire" şi "îţi dă împlinire", motivaţi pentru a da tot ce e mai bun pe teren, chiar dacă nu ai minute în picioare.

Acum la FCSB, în proces recuperare după o accidentare musculară suferită, Vlad Chiricheş nu s-a ferit de cuvinte şi a spus că are ca obiectiv participarea la EURO 2024 cu naţionala României dacă va juca foarte bine în meciurile care mai sunt de disputat în play-off-ul Superligii, cu titlul la orizont pentru "roş-albaştri".

"Cumva după ce m-am operat, mi-am trasat două obiective mari. E important acum să revin, să joc şi sper la final să pot spune că le-am îndeplinit. (n.r. - te referi la naţională) Da, nu mă ascund că îmi doresc să joc la naţională, e important să revin acum şi să joc restul meciurilor, apoi vedem ce decizie se va lua.

Din câte îmi aduc aminte, în perioada 2016 nici eu nu jucam foarte mult la echipa de club, dar la turneul final m-am simţit ca şi cum aş fi jucat. Cred că ideea de prezenţă la un Campionat European îţi dă suflu, îţi dă împlinire şi te ajută să dai tot ce ai mai bun în momentul ăla.

Sunt sigur că naţională m-a ajutat foarte mult în cariera mea, de la Piţurcă, care m-a chemat când eram la Pandurii, nimeni altcineva n-ar fi făcut-o. Şi continuitatea cu Iordănescu, Contra, Daum, Rădoi. Au fost oameni care au avut încredere în mine şi m-au ajutat foarte mult. Şi, normal ca şi statutul meu de la naţională m-a ajutat în multe momente să am oferte de la echipe importante, din Italia, Anglia, sunt sigur că m-a ajutat foarte mult naţionala", a declarat Vlad Chiricheş, pentru Orange Sport.

Fundaşul central crede în naţionala lui Edi Iordănescu şi crede că tricolorii pot face un turneu final foarte bun şi să iasă din grupă.

"(n.r. - despre ieşirea din grupă la EURO) Într-o grupă cu Elveţia, am terminat neînvinşi, e un lucru foarte pozitiv. Şi aş vrea să aibă încredere că pot să iasă din grupa asta. Sunt singur că şi ei gândesc asta, doar că trebuie să creadă foarte mult şi sunt sigur că pot să o realizeze", a mai declarat Vlad Chiricheş.

Afla mai multe despre: vlad chirichesfcsbechipa nationalaeuro 2024convocare 

viewscnt
Articole similare