Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

„Imposibil să meargă în grupe dacă pică cu ei!”. Ce şanse are FCSB în Champions League dacă ia titlul. Analiza experţilor

„Imposibil să meargă în grupe dacă pică cu ei!”. Ce şanse are FCSB în Champions League dacă ia titlul. Analiza experţilor

FCSB

Comentarii

FCSB a câştigat derby-ul cu Universitatea Craiova, scor 2-0, şi are mari şanse să câştige titlul în Superligă.

Ce şanse are FCSB să se califice în grupele UEFA Champions League dacă ia titlul

După meci, în direct la Orange Sport, Dan Udrea şi Basarab Panduru au analizat un posibil parcurs al celor de la FCSB în preliminariile Champions League. Fostul internaţional a ajuns la concluzia că şansele bucureştenilor depind în mare măsură de norocul de la tragerea la sorţi.

FCSB s-ar putea întâlni cu echipe precum Slavia Praga sau AEK Atena încă din turul al doilea preliminar.

Dan Udrea: „Începând cu turul 2, apar echipe în faţa cărora FCSB nu ar pleca favorită, cum ar fi campioana din Cehia, fie că e vorba de Slavia sau Sparta, sau campioana din Grecia, fie că e PAOK sau AEK Atena.”

Basarab Panduru: „Da, astea-s meciuri grele! Asta pentru că FCSB nu are coeficient. Dar să spunem că ar avea coeficient FCSB, atunci nu mai întâlnea echipele astea. Ar fi avut mari şanse să treacă de primele 2 tururi preliminarii.

Îţi trebuie noroc mult, ai nevoie să îţi dea un Ferencvaros sau Young Boys, e vorba de noroc cum avansezi în preliminariile Champions League. Dacă dai peste Galatasaray, de exemplu, atunci e imposibil să treci mai departe! Nici nu mai discutăm despre asta.”

Dan Udrea: „De asta a schimbat UEFA sistemul, ca să nu mai pună echipe precum City să joace devreme în preliminariile Champions League.”

FCSB - U Craiova 2-0

FCSB a învins-o, duminică seara, pe teren propriu, scor 2-0, pe Universitatea Craiova, în etapa a treia din play-off-ul Superligii.

Fără Alexandru Mitriţă şi Ndong, accidentaţi, iar cu Bancu şi Screciu pe banca de rezerve, Universitatea Craiova a jucat slab în prima repriză a meciului de pe Arena Naţională. Roş-albaştrii au pus presiune pe poarta lui Laurenţiu Popescu, Lixandru (min. 10) şi Chiricheş (min. 26) trimiţând puţin pe lângă bară.

Scorul a fost deschis de Florinel Coman, din lovitură liberă, în minutul 29, iar după numai trei minute Ştefan Vlădoiu a trimis în propria poartă, la un corner executat de acelaşi Florinel Coman. În repriza a doua, gazdele nu au mai forţat, craiovenii au avut o ocazie prin Cîmpanu, în minutul 78, iar FCSB s-a impus cu 2-0.

În clasament, FCSB conduce cu 41 de puncte. Jucătorii lui Elias Charalambous sunt urmaţi de CFR Cluj şi de Universitatea Craiova, ambele cu câte 31 de puncte.

  • FCSB: Târnovanu – V. Creţu, Ngezana, Chiricheş, Radunovic - Lixandru, Şut, Olaru (Antwi 87) - Oct. Popescu (Radaslavescu 74), Miculescu (Alhassan 74), Fl. Coman (Dawa 90). ANTRENOR: Elias Charalambous
  • Universitatea Craiova: L. Popescu - Şt. Vlădoiu, Maldonado, Badelj, Căpăţînă (Bancu 78) – Al. Creţu, Mekvabishvili, Houri (Koljic 78) – Baiaram (Danciu 61), Blesa (Markovic 68), A. Ivan (Cîmpanu 46). Antrenor: Ivailo Petrev

Afla mai multe despre: fcsbpreliminariiuefa champions league 

viewscnt
Articole similare