Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Înaintea finalei Europa League, Istvan Kovacs n-a uitat de unde a plecat: "Le datorez multor oameni de acasă mulţumiri"

Înaintea finalei Europa League, Istvan Kovacs n-a uitat de unde a plecat: "Le datorez multor oameni de acasă mulţumiri"

UEFA Europa League

Comentarii

A doua finală de cupă europeană este "un vis devenit realitate", a declarat, pentru site-ul UEFA, arbitrul român Istvan Kovacs, care va conduce finala Europa League ce va avea loc pe 22 mai, la Dublin, între Atalanta Bergamo şi Bayer Leverkusen.

Acum ai 50% pentru 24 luni reducere la abonamente la trecerea de pe PrePay. Oferta, la Orange

"Aceasta va fi a doua mea finală UEFA ca arbitru şi este într-adevăr un vis devenit realitate. Faptul că am arbitrat finala Europa Conference League în 2022 este desigur util pentru această ocazie", a spus Istvan Kovacs, în vârstă de 39 de ani.

Kovacs a arbitrat şi finala din Europa Conference League din 2022, câştigată de AS Roma cu Feyenoord (1-0), la Tirana.

"Îmi amintesc încă sentimentele şi experienţa de atunci, dar trebuie să muncesc şi să mă pregătesc bine pentru meci ca să mă asigur că totul va merge bine în acea seară. Este o mare responsabilitate să fiu numit pentru acest meci şi vreau să demonstrez că sunt pregătit pentru această provocare", a subliniat românul.

El a fost arbitru de rezervă la finala Ligii Campionilor din 2023, încheiată cu victoria lui Manchester City în faţa lui Inter Milano (1-0).

Din brigada pentru finala de miercuri de la Dublin vor face parte şi arbitrii asistenţi Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene, precum şi Cătălin Popa, ca arbitru asistent video.

Acum ai nelimitat minute şi SMS, de la 3€/lună, abonament la portare. Oferta, la Orange

Istvan Kovacs a fost nominalizat şi între arbitrii care vor oficia la EURO 2024 (14 iunie-14 iulie).

"Îmi place adrenalina când sunt pe teren. Este unul dintre cele mai bune lucruri despre ceea ce înseamnă a fi arbitru. Dacă iau decizii bune în timpul jocului, îmi demonstrez că pot gestiona aceste meciuri mari", a spus el.

Finala de miercuri în faţa a 50.000 de fani va fi foarte departe de primul meci al lui Kovacs ca arbitru, când avea doar 14 ani, iar pentru el este momentul perfect să reflecteze la cei 25 de ani de când îndeplineşte acest rol.

"Iubesc fotbalul. Pentru mine, a fi arbitru este cea mai frumoasă meserie din lume şi le recomand tinerilor să vină şi să profite de această oportunitate. De-a lungul carierei mele, mi-am făcut multe legături, am construit relaţii bune cu colegii mei şi mi-a plăcut să vizitez multe ţări datorită activităţii mele.

Le datorez multor oameni de acasă mulţumiri călduroase pentru succesul pe care l-am avut în cariera mea. Mulţi oameni m-au ajutat cu sfaturi bune sau sprijin atunci când am avut momente dificile.

Preşedintele comisiei de arbitri din România, Kyros Vassaras, a contribuit la îmbunătăţirea multor lucruri în fotbalul intern pentru noi, şi există un om care a fost lângă mine de când am început, Istvan Szilagyi, şi îi mulţumesc în mod deosebit pentru că m-a susţinut mereu", a declarat Kovacs.

Afla mai multe despre: kovacs 

viewscnt
Articole similare