adplus-dvertising
Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Încep audierile în dosarul în care Blatter şi Platini sunt acuzaţi de escrocherie. Ce riscă cei doi şi când se va anunţa decizia instanţei

Încep audierile în dosarul în care Blatter şi Platini sunt acuzaţi de escrocherie. Ce riscă cei doi şi când se va anunţa decizia instanţei
Comentarii

Francezul Michel Platini (66 ani), fostul preşedinte al UEFA, şi elveţianul Sepp Blatter (86 ani), fostul preşedinte al FIFA, se vor prezenta în faţa instanţei pentru acuzaţia de escrocherie, începând de miercuri, în afacerea plăţii suspecte care a curmat în 2015 traiectoria celor doi la comanda fotbalului mondial.

Până pe 22 iunie, Tribunalul Penal Federal din Bellinzona îi va audia pe cei doi foşti conducători pentru "gestiune neloială", "abuz de încredere" şi "fals în înscrisuri" în acelaşi dosar, urmând să prezinte verdictul pe 8 iulie.

Cei doi aliaţi deveniţi rivali, în măsura în care Platini urma să-i succeadă lui Blatter, sunt acuzaţi că au obţinut ilegal, în detrimentul FIFA, o plată de 2 milioane franci elveţieni "în favoarea lui Platini", conform rechizitoriului parchetului.

Cei doi, vizaţi şi în alte dosare, riscă cinci ani de închisoare sau amendă.

Platini şi Blatter vor trebui să dea explicaţii în dosarul care a dus la radierea lor din fotbal, într-un moment în care Michel Platini, pe atunci preşedinte al UEFA şi un mare nume în fotbalul mondial datorită gloriei sale sportive, părea favorit pentru preluarea funcţiei de preşedinte al FIFA după scandalurile care au dus la demisia lui Blatter.

viewscnt
Articole similare