Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Începe treaba pentru starurile lui Inter Miami. Când debutează Messi şi Suarez în noul sezon din MLS şi ce obiective are echipa

Începe treaba pentru starurile lui Inter Miami. Când debutează Messi şi Suarez în noul sezon din MLS şi ce obiective are echipa

Lionel Messi

Comentarii

Superstarul argentinian Lionel Messi debutează, joi dimineaţă, cu Inter Miami în noul sezon din MLS.

La 36 de ani, Messi va disputa primul sezon complet în campionatul nord-american, în care s-a transferat vara trecută de la Paris Saint-Germain.

Octuplul câştigător al "Balonului de Aur" a animat rapid un campionat minor şi a cucerit cu Inter Miami un prim trofeu, Leagues Cup, a umplut stadioanele şi a adus creşteri semnificative la abonamentele pentru MLS la Apple TV, difuzorul unic al ligii.

Finalul de an a fost unul mai puţin reuşit, cu numeroase meciuri ratate de Messi din cauza unor probleme fizice şi o eliminare a echipei înainte de play-off.

Inter Miami l-a mai adus în pauza competiţională pe atacantul Luis Suarez, venit să completeze un tablou de foste glorii ale Barcelonei alături de Messi, Jordi Alba şi Sergio Busquets. Foştii eroi de pe Camp Nou debutează în noul sezon, joi dimineaţă, în faţa lui Real Salt Lake.

Echipa patronată de David Beckham speră să şteargă rapid din memorie un turneu de pregătire slab, cu încasări invers proporţionale cu calitatea jocului prestat în El Salvador, Arabia Saudită şi Japonia. Messi a declanşat chiar o imensă polemică după ce nu a intrat pe teren la un meci în Hong Kong, invocând ulterior o accidentare.

În afara campionatului, Inter Miami are ca o obiectiv apărarea trofeului în Leagues Cup, care i-a asigurat totodată accesul în optimile de finală ale Cupei Campionilor CONCACAF (tur/retur pe 7 şi 13 martie).

Lionel Messi va mai disputa în vară Copa America, programată în perioada 20 iunie-16 iulie, competiţie la care deţine titlul cu echipa Argentinei, turneul fiind o repetiţie înaintea Cupei Mondiale din 2026 din SUA, Mexic şi Canada, la care campionul mondial din 2022 nu a exclus să participe.

România va avea doi reprezentanţi în noul sezon din MLS, pe Alexandru Măţan, care a cucerit titlul în stagiunea precedentă cu Columbus Crew, şi pe Enes Sali, care a semnat în această iarnă cu FC Dallas.

Afla mai multe despre: messi 

viewscnt
Articole similare