Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Închisoare cu suspendare şi interdicţie pe toate stadioanele din Anglia pentru un tânăr care l-a abuzat rasial pe Toney. Premieră în justiţia britanică

Închisoare cu suspendare şi interdicţie pe toate stadioanele din Anglia pentru un tânăr care l-a abuzat rasial pe Toney. Premieră în justiţia britanică

Premier League

Comentarii

Un tânăr de 24 ani care l-a abuzat rasial pe fotbalistul Ivan Toney (Brentford), prin intermediul reţelelor de socializare, a devenit prima persoană care a primit interdicţie pe toate stadioanele din Anglia conform unei noi legi.

Antoni Neill i-a trimis un mesaj lui Toney pe contul lui de Instagram, în octombrie 2022, pe care jucătorul l-a făcut public, determinând o anchetă a poliţiei.

Într-un proces desfăşurat la Newcastle, Neill a pledat vinovat pe 25 ianuarie la acuzaţia de transmitere a unui mesaj jignitor. Luni, el a promit o sentinţă de patru luni de închisoare cu suspendare şi o interdicţie de trei ani pe stadioanele de fotbal din Anglia. Sancţiunea include meciurile din primele cinci ligi engleze, meciurile Angliei de acasă şi din străinătate.

Neill este prima persoană care suportă rigorile legii introduse anul trecut, care oferă noi competenţe instanţelor de a pedepsi infractorii care se angajează în abuzuri şi comit infracţiuni motivate de ură pe internet.

Toney a fost în mod repetat ţinta unor abuzuri rasiste online în acest sezon din Premier League. El a primit de asemenea mesaje cu injurii rasiste în urma remizei lui Brentford cu Arsenal din februarie.

Premier League a spus la acea vreme că susţine Brentford prin investigaţiile sale asupra incidentului, adăugând că liga ''condamnă toate formele de discriminare''.

Mesajele lui Neill au fost trimise după meciul din 14 octombrie, când Toney a reuşit o "dublă" în meciul cu Brighton (2-0). Atacantul englez a făcut publice acele postări în dimineaţa următoare.

Ivan Toney s-ar putea confrunta cu o suspendare îndelungată după ce a pledat vinovat pentru multe dintre cele 262 de acuzaţii, emise de Federaţie în decembrie, privind implicarea sa în jocuri de noroc şi pariuri sportive.

Afla mai multe despre: toney 

viewscnt
Articole similare