Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

INCREDIBIL | Acoperişul de pe Arena Naţională riscă să se prăbuşească. Stadionul a fost închis. Unde va juca FCSB următorul meci

INCREDIBIL | Acoperişul de pe Arena Naţională riscă să se prăbuşească. Stadionul a fost închis. Unde va juca FCSB următorul meci

Superliga

Comentarii

Arena Naţională, cel mai mare stadion din România, are probleme serioase la structura acoperişului, care prezintă risc de prăbuşire. Este o constatare făcută după ce reprezentanţii companiei care au montat acoperişul au făcut o inspecţie la stadion. Arena Naţională a fost inaugurată în 2011 şi a costat nu mai puţin de 250 de milioane de euro.

Arena Naţională se confruntă cu noi probleme. De această dată, foarte serioase. Acoperişul stadionului riscă să se prăbuşească după o greşeală făcută de administratorii arenei, la ultima ninsoare din Bucureşti. Concret, aceştia au lăsat copertina întinsă, n-au strâns-o şi acumulările de zăpadă au afectat structura acoperişului.

Acoperişul de pe National Arena riscă să se prăbuşească. Stadionul a fost închis

Potrivit stirileprotv.ro, problemele au fost identificate după ce administratorii stadionului au constat că acoperişul s-a blocat şi copertina nu se mai întinde. Aceştia au sesizat compania care a montat acoperişul şi, în urma unei inspecţii, s-a constat că structura a fost afectată şi prezintă risc de prăbuşire.

S-a ajuns în această situaţie după ce administratorii stadionului nu au strâns acoperişul la ultima ninsoare căzută în Bucureşti, în urmă cu aproximativ o săptămână. Astfel, zăpada s-a acumulat pe copertină şi greutatea ei a afectat structura care susţine acoperişul. Acum, copertina care acoperă stadionul nu mai culisează. Stadionul a fost închis până când problema va fi remediată.

Şi mai interesant este că pentru noul acoperiş nu a fost încheiat niciun contract de mentenanţă, după ce stadionul a fost dat în folosinţă, în septembrie 2011. Primăria Bucureşti a anunţat, de asemenea, o anchetă:

”Primarul Capitalei consideră inadmisibil că, pentru acoperişul de pe stadion să nu fi fost cuprins, în niciun contract, mentenanţa acestuia. Strict legat de cazul de faţă, de modul în care s-a ajuns la defectarea acestuia, precum şi de modul ulterior de gestionare a problemei, Corpul de Control al Primarului va derula în următoarea perioadă o anchetă”, se arată în comunicatul instituţiei, citat de contract de stirileprotv.ro.

National Arena a fost construită pe locul vechiului stadion Lia Manoliu şi a fost dată în folosinţă în septembrie 2011. Lucrările au durat trei ani de zile şi au costat nu mai puţin de 250 de milioane de euro. Proiectul iniţial al stadionului nu prevedea un acoperiş integral. Acesta a fost montat ulterior, în urma unei investiţii de 20 de milioane de euro

National Arena este cel mai mare stadion din România şi aici urmează să se dispute patru partide din cadrul EURO 2021.

FCSB, nevoită să se mute deoarece acoperişul de pe National Arena riscă să se prăbuşească

Următoarea partidă care ar fi urmat să se dispute aici este meciul dintre FCSB şi Sepsi, programat pe 21 decembrie. Însă echipa lui Gigi Becali este acum nevoită să-şi caute un nou stadion. Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, le-a transmis celor de la FCSB că pot juca meciul cu Sepsi în Centrul de Pregătire de la Mogoşoaia:

”Cu siguranţă Primăria va rezolva toate aceste probleme până anul viitor. Ştiu de această problemă, nu am discutat încă cu cei de al Primăria Capitalei, am discutat-o cu Vali Argăseală şi am oferit deja sprijinul ca în cazul în care FCSB nu va putea să dispute meciurile aici, să joace la baza de la Mogoşoaia”, a declarat Răzvan Burleanu.

Afla mai multe despre: national arena 

viewscnt
Articole similare