Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

INCREDIBIL | Cristi Ganea, pus de antrenor într-o postură umilitoare la meciul cu Getafe. Gestul prin care i-a zguduit moralul

INCREDIBIL | Cristi Ganea, pus de antrenor într-o postură umilitoare la meciul cu Getafe. Gestul prin care i-a zguduit moralul

Stranieri

Comentarii

În urmă cu 10 luni, Athletic Club de Bilbao lămurea situţia internaţionalului român, Cristian Ganea. Fotbalistul născut în 1992 la Bistriţia urma să devină fotbalistul echipei basce începând cu data de 1 iulie.

”Voi demonstra aici că Athletic a făcut un transfer foarte bun” a fost prima declaraţie a lui Cristian Ganea la Bilbao, în prima sa conferinţă de presă în calitate de fotbalist al bascilor, pe 28 mai. Câteva săptămâni mai târziu, pe 9 iulie, Ganea (foto sus în 2007 la juniorii echipei CD Basconia) a fost convocat la Lezama pentru a începe pregătirile cu Athletic. Avea în faţă un sezon nou, la un club nou, cu ambiţii mari şi provocări la cel mai înalt nivel.

De atunci însă, în ciuda faptului că fanii au fost plăcut impresionaţi de ceea ce au văzut în primele meciuri amicale la el, Ganea a dispărut efectiv de pe radarul echipei lui Berizzo. Alături de Alex Remiro şi Inigo Lekue, internaţionalul român nu bifase până la meciul cu Getafe nici măcar o convocare în lotul lărgit al echipei lui Eduardo Berizzo, noul antrenor al formaţiei din Bilbao pentru sezonul în curs.

A fost rezervă în premieră, dar antrenorul a preferat să improvizeze în loc să-l arunce în teren

Cazul său este unul special şi diferit de cel al coechipierilor săi menţionaţi mai sus. Remiro este pedepsit de club pentru că a refuzat propunerea salarială ce viza un nou contract. Cel de-al doilea, abia ce a primit ”undă verde” după o accidentare urâtă suferită pe 23 august. La Ganea, lucrurile sunt cel puţin ciudate.

Era de aşteptat ca fotbalistul român să nu-l poată scoate din primul 11 pe Yuri Berchiche, fundaşul stânga pe care Bilbao l-a transferat pe bani mulţi de la Paris Saint Germain. De asemenea, continuitatea experimentatului Mikel Balenziaga nu putea fi pusă sub semnul întrebării, în timp ce Inigo Cordoba (aripă) pare un fotbalist pe placul antrenorului datorită calităţilor sale ofensive, atunci când Bilbao poate schimba sistemul de joc.

De aici până la ceea ce i se întâmplă totuşi internaţionalului român parcă e totuşi cale lungă.

În partida cu Getafe de sâmbătă, Cristian Ganea a bifat prima sa convocare şi a luat loc pe banca de rezerve a bascilor. Balenziaga a fost titular ca fundaş stânga, însă în minutul 62 a fost înlocuit. Toată lumea se aştepta să vadă debutul lui Ganea, dar Berizzo l-a ales pe Peru Nolaskoain, un fundaş central în vârstă de 20 de ani. Pe scurt, argentinianul a preferat să improvizeze în flancul stâng deşi îl avea pe Ganea pe banca de rezerve.

Cazul ciudat al lui Cristi Ganea. Abia în 2000-2001 găsim o situaţie similară la Athletic

Pentru a găsi o situaţie aproape similară cu cea a lui Ganea trebuie să căutăm destul de adânc în istorie. În sezonul 2000-2001, Carlos Merino a semnat cu formaţia bască, după ce Athletic l-a cumpărat de la Nottingham Forest. Nu a jucat imediat, ci a fost împrumutat un sezon la Burgos, pentru ca apoi să fie vândut la Numancia. Merino nu a avut deloc parte de încrederea antrenorului de atunci, Thxtxu Rojo, care nu l-a convocat până în etapa 20 din primul său sezon. A debutat abia în etapa 26, când a jucat 20 de minute în locul lui Julen Guerrero.

Alţi fotbalişti care au avut parte de o situaţie complicată la Bilbao, precum Kike Sola sau Xabi Etxeita au primit totuşi mai devreme şansa să joace şi să arate ce pot. În ceea ce-l priveşte pe Iban Zubiaurre, care nu a debutat până în februarie 2007 deşi fusese transferat în noiembrie 2006, situaţia se poate explica uşor: fotbalistul a fost victima scandalului dintre Athletic şi Real, clubul refuzând să-l folosească până când situaţia sa juridică nu era 100% lămurită.

Presa din Ţara Bascilor scrie că în cazul lui Cristi Ganea, lucrurile sunt destul de surprinzătoare: ”În vestiar, coechipierii săi sunt încântaţi de el şi se declară surprinşi de ceea ce i se întâmplă. Românul vorbeşte bine limba, face parte din grup şi n-a avut nevoie de acomodare” scrie deia.eus. 

Afla mai multe despre: cristian ganeaathletic bilbao 

viewscnt
Articole similare