adplus-dvertising
You are here:

Inedit! Zinedine Zidane şi Kylian Mbappe au primit câte un vot la alegerile prezidenţiale din Franţa

Inedit! Zinedine Zidane şi Kylian Mbappe au primit câte un vot la alegerile prezidenţiale din Franţa
Comentarii

În timpul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa, antrenorul Zinedine Zidane şi fotbalistul Kylian Mbappe au primit câte un vot în Les Ulis, conform anunţul primarul localităţii din sudul Parisului, făcut pe reţelele de socializare, informează RMC Sport.

Alegătorii francezi au simţul umorului şi iubesc fotbalul. În timp ce au fost chemaţi la urne pentru a alege între Marine Le Pen şi Emmanuel Macron în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, unii au trecut candidaţi originali pe buletinele de vot. Acesta este cazul în special în Les Ulis, în regiunea Essonne, unde Zinédine Zidane a primit un vot.

Primarul oraşului, Clovis Cassan, a împărtăşit vestea pe Twitter, anunţând totodată că Kylian Mbappé a fost citat pe un buletin de vot în care a tăiat numele candidatei extremei dreapta, Marine Le Pen. Evident, aceste două voturi au fost considerate ca fiind nule.

Nu este pentru prima dată când fotbaliştii sunt menţionaţi la urnele de vot. În primul tur, Karim Benzema a primit un vot la Roubaix. Cheick Diabate, fostul jucător la Girondins de Bordeaux şi FC Metz, a fost, de asemenea, popular în unele secţii de votare. În sud-vest, mai exact la Toulouse, mijlocaşul olandez Branco Van den Boomen a primit câteva voturi, în special datorită sezonului său excelent cu TFC, echipă foarte aproape de promovarea în Ligue 1, la care a reuşit 19 pase decisive de la începutul campionatului.

Sportivii şi-au făcut auzită vocea în timpul campaniei prezidenţiale. De la fotbal la rugby, tenis sau box, mulţi dintre ei, precum Clarisse Agbegnenou, Romain Bardet, Amandine Henry, Antoine Dupont sau Pierre Gasly, au luat poziţie public, făcând apel să nu fie votată Marine Le Pen.

 

 

 

viewscnt
Articole similare