Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Infantino salută şi el pedepsirea cu închisoarea a suporterilor care l-ai jignit pe Vinicius: "Mă bucur să văd asta, e un pas pozitiv"

Infantino salută şi el pedepsirea cu închisoarea a suporterilor care l-ai jignit pe Vinicius: "Mă bucur să văd asta, e un pas pozitiv"
Comentarii

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a declarat că pedepsele primite de cei trei suporteri ai echipei Valencia, care au primit opt luni de închisoare după ce i-au adresat insulte rasiste atacantului brazilian Vinicius Junior (Real Madrid), constituie "un pas pozitiv".

"Mă bucur să văd acţiunea fermă şi pedeapsa decisă de autorităţile spaniole în legătură cu comportamentul rasist împotriva lui Vinicius. Este un pas pozitiv.

Aşa cum am reiterat clar la recentul Congres FIFA de la Bangkok, nu mai putem accepta ceea ce se întâmplă pe stadioane şi pe teren. Mesajul nostru către cei care încă acţionează într-o manieră rasistă când vine vorba de fotbal: 'nu vă mai vrem'.

Aceşti oameni trebuie excluşi, nu mai fac parte din comunitatea noastră sau din fotbal", a scris conducătorul fotbalului mondial pe contul său de Instagram.

Cei trei suporteri ai echipei Valencia au fost condamnaţi luni la opt luni de închisoare şi o interdicţie de doi ani de a intra pe stadioanele de fotbal, pentru că i-au adresat insulte rasiste lui Vinicius Junior, atacantul formaţiei Real Madrid, într-un meci disputat pe stadionul Mestalla.

Cei trei au avut parte de o audiere rapidă, în baza unui acord încheiat între părţi, urmând să achite şi costurile de judecată.

Apărătorii celor trei acuzaţi au cerut suspendarea pedepsei cu închisoarea, cerere care se încadra în acordul la care au ajuns cu Parchetul, La Liga, Federaţia spaniolă de fotbal, Real Madrid şi Vinicius, pe care jucătorul trebuie să o confirme acum.

Pe 21 mai 2023, în cursul meciului dintre Valencia şi Real Madrid, Vinicius a denunţat că a fost ţinta insultelor rasiste ale fanilor echipei gazdă. Meciul a fost oprit pentru câteva minute, iar jucătorul brazilian l-a identificat pe unul dintre acuzaţi, alţi doi suporteri fiind identificaţi cu ajutorul camerelor de supraveghere.

Afla mai multe despre: vinicius 

viewscnt
Articole similare