Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Înlocuire de ultim moment în echipa României de FedCup din cauza problemelor de sănătate

Înlocuire de ultim moment în echipa României de FedCup din cauza problemelor de sănătate

Tenis

Comentarii

Jucătoarea Mihaela Buzărnescu, locul 123 WTA, a înlocuit-o pe Gabriela Ruse, locul 56 WTA, cu probleme de sănătate, în lotul care a făcut deplasarea în Polonia pentru întâlnirea din Cupa Billie Jean King Cup, fostă FedCup, de la sfârşitul acestei săptămâni.

Mihaela Buzărnescu a înlocuit-o pe Gabriela Ruse în echipa României de FedCup

Ruse a anunţat, duminică, pe reţelele de socializare, că nu va evolua la Cupa Billie Jean King, deoarece corpul ei are nevoie de odihnă după o inflamaţie a inimii cauzată de Covid-19. Ea este a patra jucătoare importantă a României pe care căpitanul nejucător Horia Tecău nu se poate baza la întâlnirea din Polonia, după Simona Halep, locul 20 WTA, accidentată, Sorana Cîrstea, locul 24 WTA, retrasă din lotul naţional, şi Jaqueline Cristian, locul 70 WTA, de asemenea accidentată.

În aceste condiţii, Tecău va miza la meciurile de simplu cel mai probabil pe Irina Begu, locul 63 WTA, şi pe Buzărnescu, o jucătoare care revine după o accidentare şi care nu a disputat decât trei meciuri anul acesta, toate pierdute.

În calcule ar putea intra şi Monica Niculescu, dar nici ea nu a mai jucat la simplu în ultima perioadă. La dublu, Niculescu, locul 44 mondial, ar putea face echipă cu a patra sportivă convocată de Tecău, Raluca Olaru, jucătoarea română cel mai bine clasată în această probă, pe locul 42 WTA, dar şi cu Irina Begu, locul 48 de dublu, partenera ei din circuitul WTA în ultima lună.

Jucătoarele Iga Swiatek, locul I WTA, Magda Linette, locul 58 WTA la simplu şi 26 la dublu, Magdalena Frech, locul 87 WTA, Alicja Rosolska, locul 59 WTA de dublu, şi Maja Chwalinska, locul 265 WTA, au fost selecţionate de căpitanul nejucător al Poloniei, Dawid Celt, pentru întâlnirea cu România din Billie Jean King Cup.

Partidele vor avea loc în 15 şi 16 aprilie 2022, la Radomskie Centrum Sportu din Radom, iar echipa învingătoare va merge la Turneul Final 2022, printre cele mai bune 12 formaţii din lume.

Echipa învinsă va juca un baraj de rămânere în Grupa Mondială.

Afla mai multe despre: mihaela buzărnescugabriela ruse 

viewscnt
Articole similare