Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Inter Milano, la a şasea finală de Liga Campionilor din istorie! Primul trofeu, câştigat împotriva unui antrenor român

Inter Milano, la a şasea finală de Liga Campionilor din istorie! Primul trofeu, câştigat împotriva unui antrenor român

Fotbal

Comentarii

Inter Milano a învins-o pe AC Milan marţi seară, scor 1-0 (0-0), şi, cu 3-0 la general, s-a calificat în cea de-a de-a şasea finală de Liga Campionilor din istoria clubului.

Inter Milano va aştepta mai puţin de 24 de ore pentru a afla pe cine va înfrunta în finala de pe 10 iunie, de pe ”Ataturk” din Istanbul (Turcia): Manchester City sau Real Madrid (1-1 în tur).

A şasea finală de Liga Campionilor pentru italieni, la 59 de ani distanţă de prima finală şi primul trofeul câştigat în cea mai prestigioasă competiţie intercluburi din Europa.

Doar şapte cluburi se pot lăuda cu mai multe finale în Ligă, decât Inter: Real Madrid (17), AC Milan (11), Bayern (11), Liverpool (10), Juventus (9), Barcelona (8) şi Benfica (7). 

  • Tot şase finale de Liga Campionilor are şi Ajax Amsterdam.

Sandro Mazzola, eroul primului trofeu

Inter a câştigat primul trofeu al Ligii Campionilor în sezonul 1963/1964, după o finală împotriva celor de la Real Madrid, scor 3-1, pe stadionul Praterstadion din Viena (Austria). 

  • Eroul finalei a fost Sandro Mazolla, cel care avea să marcheze două goluri contra madrilenilor.

Jair în îngenunchea pe Eusebio

Un an mai târziu, Inter avea să repete performanţa, dar data aceasta pe San Siro, împotriva celor de la Benfica Lisabona, scor 1-0.

  • Unicul gol al partidei a fost marcat de brazilianul Jair, în minutul 43.

Benfica Lisabona era antrenată de românul Elek Schwartz, un antrenor născut în Recaş, care avea să le mai pregătească pe AS Monaco, Frankfurt, Porto sau naţionala Olandei.

  • De asemenea, pentru lusitani evolua şi legendarul Eusebio.

Interul, în drumul către trofeu avea să o elimine pe Dinamo Bucureşti, după un 7-0 la general, în primul tur al competiţiei.

Prima decepţie, chiar în Portugalia

Interul a rămas o forţă a Europei, dar a pierdut finala Ligii Campionilor, în sezonul 1966/1967, la Lisabona, împotriva celor de la Celtic Glasgow, scor 1-2.

  • Golul lui Inter a fost marcat de acelaşi legendar Sandro Mazzola.

Înfrângere în faţa unui alt antrenor român

În sezonul 1971/1972, Interul, cu aceiaşi Facchetti, Jair sau Mazolla, avea să piardă finala cu Ajaxul lui Ştefan Kovacs şi Johan Cruyff, scor 2-0, pe stadionul ”De Kuip” din Rotterdam.

  • Johan Cruyff avea să marcheze ambele goluri ale olandezilor.

Cristi Chivu, campion cu Inter

Ultima finală a lui Inter, până la cea din acest sezon, a avut loc în sezonul 2009/2010, cu fotbalistul român Cristian Chivu om de bază.

Italienii au triumfat în faţa celor de la Bayern Munchen, scor 2-0, pe Santiago Bernabeu (Spania), graţie golurilor marcate de argentinianul Diego Milito.

  • Cristi Chivu a fost titular şi a fost schimbat în minutul 68, de Dejan Stankovic

VIDEO: Rezumat Inter - Milan 1-0

Afla mai multe despre: elek schwartzştefan kovacscristi chivuinter,  

viewscnt
Articole similare