Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

INTERVIU EXCLUSIV | Valentin Gheorghe a început un nou capitol, în Turcia. "Se cere” la naţională după golul împotriva lui Fenerbahce. Cum răspunde unei reveniri la FCSB

INTERVIU EXCLUSIV | Valentin Gheorghe a început un nou capitol, în Turcia. "Se cere” la naţională după golul împotriva lui Fenerbahce. Cum răspunde unei reveniri la FCSB

Special

Comentarii

Valentin Gheorghe (25 de ani) a început un nou capitol, în Turcia. Fostul fotbalist de la FCSB a oferit un interviu, în exclusivitate, pentru Orange Sport.

Vali Gheorghe a sosit la FCSB în toamna anului trecut, de la Astra Giurgiu, contra sumei de 75.000 de euro. După doar un sezon petrecut în tricoul roş-albaştrilor, Valentin Gheorghe a început un nou capitol, în Turcia.

Valentin Gheorghe a fost utilizat până acum în 11 meciuri. Fostul fotbalist al FCSB-ului a marcat două goluri în tricoul lui Umraniyespor. 

În singurul sezon petrecut la FCSB, mijlocaşul în vârstă de 25 de ani a avut cifre bune şi reuşise în mai multe rânduri să schimbe soarta jocurilor intrând de pe banca de rezerve. În toate competiţiile, Gheorghe a adunat 29 de meciuri pentru roş-albaştri, în care a marcat 7 goluri şi a oferit 3 pase decisive.

În ciuda acestui aspect, fotbalistul a fost împrumutat în Turcia la Umraniyespor. Valentin Gheorghe a oferit un interviu, în exclusivitate, pentru Orange Sport, unde a povestit despre viaţa din Turcia, despre naţională, dar şi despre conflictul cu Anamaria Prodan. 

Bună, Vali! Cum te-ai acomodat în Turcia?
A fost o perioadă mai grea la început. Nu e ca acasă. Dar după primele 2-3 luni, după ce m-am mutat la apartament, după ce m-am obişnuit cu oamenii pe aici, a fost totul ok. Acum, mă simt chiar bine aici.

Ce diferenţe vezi faţă de fotbalul şi condiţiile din România?
Sunt diferenţe în viteza de joc, în agresivitate, adică se simt ăstea la început. Dar eu consideră că şi în România este un nivel de joc foarte bun. Consider că nu se compară cel de aici având în vedere ce stadioane şi infrastructuri am găsit aici. Dar... nicăieri nu e ca şi acasă! Având în vedere condiţiile de la Astra nu există termin de comparaţie. Dar eu am fost şi la FCSB şi acolo sunt condiţii senzaţionale! La FCSB erau chiar mai bune ca aici. 

Echipa ta este pe ultimul loc în prima ligă din Turcia. Ce crezi că nu merge? Vă temeţi de retrogradare?
Da, am avut un început mai greu, având în vedere că am jucat cu echipele cele mai bune din campionat. Am jucat cu Fenerbhance, cu Galata, le-am prins pe toate în primele 5-6 etape. Suntem pe ultimul loc şi nu ne este bine. Dar acum vom juca cu echipele cu care ne vom bate la retrogradare şi dacă vrem să rămânem în prima ligă trebuie să câştigăm cu ăstea.

Te întorci la FCSB din iarnă?
Nu, am un contract aici până în vară, până atunci e împrumutul. Şi mă gândesc să rămân aici până în vară şi după vom vedea. Îmi place aici.

Apropo de FCSB, nu pot să nu te întreb Vali, de ce ai plecat de acolo?
Am plecat pentru că mi-am dorit să joc mai mult. Îmi doresc întotdeauna să progresez, să fiu pe un drum ascendent. Din dorinţa de juca mai mult. Dădeam goluri, aveam meciuri bune, dar nu prindeam minute şi m-am gândit că pentru cariera mea era mai bine să îmi găsesc undeva ca să pot să joc mai bun.

Sincer... crezi că nu ai primit şanse acolo? Că mai ai de demonstrat?
Nu ştiu... Eu am jucat cât mi-a cerut antrenorul şi cei de acolo. Consider că mi-am făcut treaba destul de bine când am fost introdus în teren. Acum, nu ştiu, nu pot eu să dau un verdict...

Urmăreşti acum campionatul din România? Cum o vezi pe FCSB?
Da, clar... urmăresc. FCSB este pe un drum bun acum. Şi-au revenit, clar au avut şi ei o problemă când au avut meciuri din 3 în 3 zile. Echipa se simţea obosită, făceau multe drumuri, presiune mare şi se vedea... Acum îi văd pe un drum bun şi sper din tot sufletul să se bată acolo sus pentru că au o echipă bună!

Poate FCSB să ia titlul sezonul acesta? Sau pe cine vezi favorită?
Da, poate lua campionatul dar este greu... În primul rând o văd pe CFR favorită pentru că este o echipă solidă, nu pierde. Vezi şi tu... 1-0, 2-0, ei întotdeauna sunt acolo. Chiar dacă nu au un joc spectaculos, dar ei întotdeauna câştigă! Asta e cel mai important. Dar sunt sigur că şi FCSB se va bate acolo sus, aţi văzut, de asemenea, în ce formă e şi Farul... E o luptă strânsă, o luptă frumoasă în campionatul românesc. 

Vali, nu pot să nu te întreb de naţională. Au fost convocaţi câţiva jucători noi cu ocazia amicalelor... Tu ai marcat nişte goluri în Turcia, crezi că meritai o convocare şi tu?
Da, nu ştiu ce să zic... Consider că aş fi meritat... având în vedere că am fost şi sunat că mă vor chema, dar, până la urmă nu am mai fost... nu ştiu ce s-a întâmplat. Da, am fost sunat că o să fiu chemat, că sunt urmărit...

De asemenea, nu pot să evit subiectul cu Anamaria Prodan. Am citit că vrea să te dea în judecată. Ce s-a întâmplat mai exact?
Da, am văzut că a deschis un proces. Momentan nu pot să vorbesc prea multe despre acest subiect. E clar că mă voi apăra şi vedem ce o să se întâmple!

Iar pe final ce realizări a avut fotbalistul Valentin Gheorghe în anul 2022?
Consider că am avut şi rezultate bune şi mai puţin bune. Am început bine anul la FCSB. Consider că acest transfer în Turcia este un pas înainte pentru mine. Vreau să continui, aici, în fotbalul din Turcia. Vreau să mă impun mai mult, să joc meci de meci. Aici a început să îmi placă!

Deci... să înţeleg că ai prins gustul străinătăţii şi nu te-ai mai întorace în România?
Îţi spun sincer că da! M-am obişnuit aici, chiar dacă la început a fost mai greu. Vom vedea! 

  • Un milion de euro este cota de piaţă a lui Valentin Gheorghe, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt.com

Vali Gheorghe a fost împrumutat în iunie de la FCSB la Umraniyespor, pentru un sezon, în schimbul a 50.000 de euro. Dacă vor să-l transfere definitiv, turcii trebuie să le achite 200.000 de euro celor de la FCSB.

Afla mai multe despre: valentin gheorghefcsb 

viewscnt
Articole similare